Test Petzl Sirocco helm, 2013

Voordelen

+ Lichtgewicht
+ Comfortabel
+ Sterk

Nadelen

- Geen

Je kunt ermee voetballen, je kunt erop staan, je kunt hem heel goed gebruiken met Koninginnedag, maar eigenlijk is het gewoon een helm. Alhoewel er dan weer niks ‘gewoons’ is aan de Sirocco van Petzl.

Lichtgewicht

Deze helm weegt namelijk slechts 165 gram. Dat is ongeveer het gewicht van een T-shirt. Dit lage gewicht is te danken aan het materiaal van de helm: polypropyleen. Hier worden ook bumpers van auto’s mee versterkt omdat het heel sterk is en het heel veel kracht absorbeert. Als er bijvoorbeeld een steen op valt. Daarom is het ook niet nodig om aan de buitenkant een laag over het foam van de helm heen te doen.

Aan de binnenkant zitten er wel enkele stukjes stof met klittenband vastgemaakt. Deze kun je wassen als je veel gezweten hebt. De gesp in het kinbandje sluit met behulp van een magneet. Het resultaat? De Sirocco van Petzl is een bijzonder comfortabele helm die je door het lage gewicht bijna niet voelt. Maar vergeten dat je een helm op hebt doe je niet, dankzij de kleur herinneren anderen je er wel constant aan dat je iets op je hoofd hebt.

Merk: Petzl
Model: Sirocco
Prijs: € 79,50
Bedrijf: Petzl
Website: www.petzl.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
40807
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *