Test Osprey Atmos AG 50 rugzak, 2015

Voordelen

+ Draagsysteem
+ Voldoende vakken
+ Ventilatie
+ Stabiel

Nadelen

- Ondervak wat krap

Eindoordeel

De Osprey Atmos AG 50 is een 50 liter rugzak voor huttentrektochten of kampeertochten met een lichtgewicht uitrusting. De rugzak heeft een super comfortabel AntiGravity 3D draagsysteem.

AntiGravity 3D

De Osprey Atmos AG 50 is een rugzak zoals geen andere. Het AntiGravity 3D draagsysteem bestaat uit een ventilerend mesh rugpand dat naadloos overloopt in de schouder- en heupband. Omdat dit mesh ook nog eens elastisch is, klemt de Osprey zich als een soort futuristisch SF-uitrustingsstuk om je middel.

Osprey-Atmos-AG-50-rugzak-02
AntiGravity 3D draagsysteem; het ventilerend mesh rugpand loopt naadloos over in de schouder- en heupband

Super stabiel

We hebben zelden een rugzak gedragen die zó lekker en stabiel zat. De Osprey is getest met een kilo of tien, maar last van schouders of nek blijft uit. Meer kilo’s kan zeker! Dat de rugzak je als het ware vasthoudt, heeft ook een nadeel als je hem om wilt doen balancerend op een rotsgraatje op 2.800 meter hoogte: je moet de heupband wel even in positie brengen. Het open gaassysteem op de rug is prima ventilerend.

Vakken

De 50 liter inhoud van de rugzak is de perfecte maat voor een huttentrektocht. Alles past er prima in en je houdt ook niet veel ruimte over. Het hoofdvak is lekker ruim en goed bereikbaar. De vakken in de afneembare klep zijn prima. Hier vind je ook de regenhoes. De waterdichtheid daarvan is uitstekend. Als je het klepvak eraf haalt, is er nog een tweede klep (met vakje) zodat je het hoofdvak toch goed kunt afsluiten. Het stretch voorvak is ideaal voor een lunchpakket of natte kleding. Ook de stokhouders zijn prima. Erg handig zijn de twee zakjes op de heupband: perfect voor het wegbergen van kompas, zakmes en lunchrepen. Wel vinden we het ondervak wat aan de krappe kant, want een flinke slaapzak past er niet in.

Conclusie

Met de Atmos AG-serie en het AntiGravity 3D draagsysteem zet Osprey een nieuw ijkpunt neer voor rugzakken. De Osprey Atmos AG 50 is een geweldige rugzak voor iedereen die een middelzware trektocht gaat maken en zijn prijs meer dan waard.

Specificaties

  • Gewicht: 1,99 kg
Merk: Osprey
Model: Atmos AG 50
Prijs: € 189
Website: www.ospreyeurope.com.

Gerelateerd

Delen

Waardering
68680
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

2 reacties op “Test Osprey Atmos AG 50 rugzak, 2015

  1. Heb deze rugzak in het voorjaar van 2015 gekocht en er vervolgens een maand mee door Portugal gelopen. Totaalgewicht wat ik op mijn rug had was ong. 9 kg. De rugzak was voor mij voldoende ruim, ik had een supercomprimeerbare donzen slaapzak en had voldoende plek over voor onder meer (regen)jack en -broek. Het draagcomfort is uitstekend, de rugzak is op diverse plekken naar eigen voorkeur in te stellen. Het gaas aan de rugzijde is reuze fijn, het voorkomt drukpunten en zorgt voor een goede ventilatie.
    De gebruikte materialen zijn sterk, gemakkelijk te reinigen en slijtvast. De felgekleurde regenhoes in de topzak past perfect, is reuze handig en zorgt er voor dat je op de achterkant gezien goed zichtbaar bent voor het overige verkeer.
    Al met al een aanrader!

  2. Deze rugzak begin van het jaar gekocht. Heb er sindsdien het Pieterpad en de GR5 tot aan Nice mee gelopen. Kan jullie conclusies alleen maar onderschrijven: rugzak is heel comfortabel om te dragen (12 tot 14 kg) en de ventilatie (Vogezen met 37 graden in het dal) is inderdaad prima. Daarnaast: ook na ruim 100 dagen intensief gebruik is er geen slijtage zichtbaar of merkbaar en is er niets aan stuk gegaan. Alleen: het gewicht van 2 kg! Het zal wel inherent zijn aan het comfort en de degelijkheid van deze rugzak maar ik blijf het erg veel vinden. Heb voor de Alpen serieus overwogen om met een 800 gram lichtere Osprey Exos 48 te gaan lopen maar durfde dat toch niet aan (comfort, degelijkheid). Maar ben wel benieuwd hoe me dat bevallen zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *