Test Nordisk Oscar Telemark 1 Carbon tent

Voordelen

+ zeer ruime eenpersoons
+ eenvoudig op te zetten
+ prima luifelruimte
+ klein pakvolume

Nadelen

- opgegeven gewicht te laag

Eindoordeel

De grammenjager die z’n tandenborstel nog afzaagt (10 gram winst!) mag aan zichzelf twijfelen want Nordisk komt met een complete kampeeruitrusting (tent, slaapzak en –mat) rond slechts anderhalve kilo. Ook het pakvolume blijkt spectaculair afgenomen. Paste ooit je kampeeruitrusting met moeite in een rugzak van 70 liter, tegenwoordig lijkt 50 liter al aan de royale kant. Maar hoe presteren die afzonderlijke producten?

Lees ook:

De Nordisk Oscar Telemark 1 Carbon tent

Ruime éénpersoons

De Telemark 1 is een ruime éénpersoons tent: je zou er desnoods met z’n tweeën een nacht in door kunnen brengen. Ook is er serieuze luifelruimte en een zithoogte van 75 cm. Verder veel slimmigheden: hoog opstaande randen in de binnentent, binnen- en buitentent raken elkaar absoluut niet, de pakzak zit in de binnentent zelf verwerkt en de stokjes waarmee de hoekpunten ‘opstaan’ kunnen ook gebruikt worden om de deuropening als een tarp omhoog te houden (kan ook met een stok uit de natuur).

Condens in binnentent

Het buitendoek is van 10 denier dubbelzijdig siliconen gecoat ripstop-nylon: bij regen de naden seamsealen. Alhoewel er ventilatiegaas in de nok zit, ontstaat er ’s nachts in een afgesloten binnentent condens. Deze éénstokker, waarbij de binnentent in de buitentent wordt gehangen, is verkrijgbaar met een aluminium- of carbonstok. Met die laatste weegt hij, inclusief 4 haringen en 1 scheerlijn, 834 gram. Hiermee komen we bij de achilleshiel: hij staat met die vier haringen, maar bij regen of wind zijn minimaal 6 haringen en twee scheerlijnen nodig. Flauw om over dat extra materiaal in de bijsluiter te zeggen dat die bij je lokale buitensportzaak te koop zijn. Op Pad telt er om die reden nog 20 gram bij op.

Gewicht: 854 gram
Pakvolume: 35×12 cm

Merk: Nordisk
Model: Oscar Telemark 1 Carbon
Prijs: € 659,95
Bedrijf: Outware Trading
Telefoonnummer bedrijf: (06) 21 85 83 27
Website: www.nordisk.eu

Gerelateerd

Delen

Waardering
73921
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *