Test Nemo ,Nocturne Regular slaapzak

Voordelen

+ slaap-, lig- en zitcomfort
+ warmte-isolatie

Nadelen

- enig (reëel) pakvolume

Eindoordeel

Voor lichtgewicht kampeerders die enige ruimte in de rugzak (over) hebben, biedt de De Nocturne-slaapzak van Nemo zowel bewegingsvrijheid als isolatie.

Comfort, isolatie en pakvolume

De Nocturne-slaapzak van Nemo heeft ‘Spoon Shape’ ofwel is wijder bij de ellebogen en knieën. Wie slaapt er, aldus Nemo, immers graag als een mummie? Niemand, en daarom is met name in Nederland het dekenmodel zo populair. Het nadeel is echter het pakvolume én de mindere isolatie door de grote opening. Van de Nocturne verwachten we daarom veel comfort én goede isolatie én een redelijk pakvolume.

Geen warmtelekkage

Het lig- en zitcomfort blijkt in de praktijk al snel onovertroffen: perfecte breedte bij de knieën om ‘gekruist’ te kunnen zitten, royaal rondom het bovenlichaam en de armen en geen warmtelekkage door de fijne extra flap aan de voorkant. Blijft over het pakvolume: met behulp van een spanband valt dat terug te dringen tot pakweg 28 x 25 cm. Volgens de meest recente maatstaven niet ‘compact’ voor een -1 slaapzak, maar gezien het onovertroffen comfort héél netjes. Detail: de slaapzak biedt de mogelijkheid een hoofdkussentje te plaatsen (‘Nemo Fillo’).

Specificaties: Comforttemperatuur -1o C.
Vulling: waterafstotend behandeld ganzendons, 750 cuin vulkracht.
Gewicht: 935 gram.
Pakvolume: 28 x 25 cm.

Merk: Nemo
Model: Nocturne Regular
Prijs: € 429,95
Website: www.zopfi.eu

Gerelateerd

Delen

Waardering
74992
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *