Test Mountain Hardwear Skyledge DP koepeltent 2015

Conclusie Mountain Hardwear Skyledge DP koepeltent

“Op zich een aardige tent, maar met teveel minpunten. De deur van de binnentent is te krap, de kuiphoogte te hoog, de krakende footprint onzinnig en we missen ventilatie.”
Eindoordeel: matig/voldoende (2,5 op schaal 1-5).

Specificaties Mountain Hardwear Skyledge DP koepeltent

Prijs: € 490 (2015)
Totaalgewicht: 2.001 gr. (opgegeven 1.997 gr).
Pakmaat: Ø14 X 52 cm.
Materialen: Buitentent (736 gr) ripstop nylon (20D) met siliconen/polyurethaan-coating. ­Binnentent (604 gr) ripstop nylon mesh (20D), grondzeil ripstop nylon (70D) met polyurethaan-coating. Kuiphoogte 21 cm, 1 aluminium DAC NSL stok (513 gr), 8 aluminium haringen (117 gr).
Details: 2 kleine, 2 grote bergvakken. Lusjes voor waslijnen en optionele gearloft. Footprint ­standaard (156 gr).

Opzetten

Typisch Amerikaans: eerst de binnentent, dan de buitentent. Binnen- en buitentent ook los op te zetten. De buitentent aan de derde stok vastmaken gaat erg lastig. Vrijstaand. Twee ­haringen om de luifels uit te zetten.

De praktijk

Met een maat van 119 x 215 x 100 cm is de binnentent niet de ruimste, maar omdat hij volledig van gaas is, voelt hij ruimer. Fijn is het antislip grondzeil. Groot minpunt zijn de super krappe deuren van de binnentent en de 21 cm. kuiphoogte waar je overheen moet kruipen. Leuk zijn de raampjes in de buitentent. De bijgeleverde footprint is onzinnig: soort papier dat kraakt als je je omdraait en nauwelijks compact is op te vouwen. We missen ventilatie-openingen in de nok. Luifeldiepte met 80 cm lekker ruim.

Storm en regen

Het super dunne buitendoek is erg gevoelig voor wind en klappert nogal. De tent in totaal is erg windvast. Goede haringen, maar wel twee te weinig als je alle afspanpunten nodig hebt.

Mountain-Hardwear-Skyledge-DP-koepeltent-plattegrond

Merk: Mountain Hardwear
Model: Skyledge DP
Website: www.mountainhardwear.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
65223
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *