Test Mammut Kian 4-S Jacket, 2014

Voordelen

+ 3 in 1
+ Warm
+ Draagcomfort

Nadelen

- Geen binnenzak
- Zonder voering wat flapperig

Een jas die je op natte dagen in de zomer kunt dragen én die je in de winter warm houdt? Het kan met het Mammut Kian 4-S jacket.

3-in-1 jack

De Kian is wat ze noemen een drie-in-een-jas en daarmee geschikt voor vier seizoenen. De jas is ademend en waterdicht dankzij Mammuts uit eigen huis stammende Drytech, een tweelaags membraan. De isolatie wordt verzorgd door een uitritsbare fiberfill voering van wat-achtig materiaal.

Prima pasvorm

De pasvorm is prima: mouwen zijn lekker lang en de kraag is lekker hoog. De afsluiting van kraag en manchetten is ook prima. Aan de onderkant van de jas bewijst een koord van elastiek goede diensten. In de kraag zit een redelijke capuchon verstopt. De jas heeft drie zakken die alle aan de buitenzijde zitten en worden afgesloten met een waterdichte rits. De uitneembare binnenjas kan ook los gedragen worden en heeft twee zakken. Wel missen we een binnenzak.

Lekker warm

De jas met voering is lekker warm en als het te warm wordt, kun je de ventilatieritsen onder de oksels open zetten. Zonder de voering zit de Kian natuurlijk een stuk minder strak en daar moet je van houden. Vooral met veel wind wordt hij nogal flapperig. Maar goed, je kunt niet alles hebben.

Bij de Mammut Kian 4-S jacket vormt de Mammut Alto Pants (€ 179,95) een prima duo voor een goede prijs.

Merk: Mammut
Model: Kian 4-S Jacket
Prijs: € 299,95
Bedrijf: Mammut Sports Group Benelux
Telefoonnummer bedrijf: (079) 330 01 00
Website: www.mammut.ch

Gerelateerd

Delen

Waardering
52878
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *