Test Lowa Renegade GTX, 2013

Voordelen

+ Lichtvoetig
+ Comfortabel
+ Grip zool

Nadelen

- Bescherming neus

Ter gelegenheid van hun 90-jarig bestaan heeft Duitslands grootste schoenenfabrikant Lowa een speciale uitvoering van de populaire Lowa Renegade GTX gemaakt.

Klassieker
Speciaal omdat aan de zijkant het oude Lowa logo prijkt. Ook is de schoen geveterd met klassiek rode veters. De Lowa Renegade GTX zelf is inmiddels een klassieker in wording. Het is een lichte middel hoge wandelschoen voor gebruik op vlak en licht geaccidenteerd terrein zoals de Ardennen, de Vooralpen en de Jura. De Lowa Renegade GTX heeft een grote instap en een tong die na het veteren goed op zijn plaats blijft zitten. De schacht is aan de binnenzijde met zacht leer afgewerkt.

Lichtvoetig
De Low Renegade GTX biedt veel ondersteuning aan de enkels en loopt erg lichtvoetig. De zool is bij de voorvoet sterk gebogen waardoor hij goed afwikkelt. Wel voel je scherpe steentjes iets door de zool heen prikken. De hak geeft veel demping en geeft bij het afdalen veel vertrouwen. Het profiel biedt doorgaans voldoende grip op droog en nat terrein. Het ogenschijnlijke zachte leer van de Lowa Renegade GTX blijkt in de praktijk robuust. Rondom heeft de Lowa Renegade GTX redelijk wat bescherming, alleen bij de neus… daar zou het wat meer mogen. De ademende waterdichte Gore-Tex voering bleek waterdicht en van zweetvoeten hadden we geen last.

Eindoordeel: ****

Merk: Lowa
Model: Renegade GTX
Prijs: € 179,95
Bedrijf: Lowa Benelux
Telefoonnummer bedrijf: (045) 546 66 11
Website: www.lowa.nl

Gerelateerd

Delen

Waardering
45455
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

15 reacties op “Test Lowa Renegade GTX, 2013

 1. Vier jaar geleden Lowa Renegade gekocht. Na twee jaar was het stiksel reeds losgegaan aan beide! schoenen. Nu zijn de zolen reeds compleet versleten en het advies is nieuwe aanschaffen. De vorige Lowa`s daar heb ik tien jaar mee gedaan! Mijn advies nu: Nooit meer Lowas. Beunhazen zijn het.

 2. Ik herken wel wat geschreven wordt, draag al 20 jaar de lowa renegade, maar de laatste 2 paar zijn echt sneller versleten dan alle vorige. Het aantal gelopen km houd ik niet bij, maar ik loop per maand gemiddeld dezelfde aantal km. Nu zijn de zolen na 1..1.5 jaar versleten dat was voorheen 3 jaar.
  Heel jammer want ik vind het erg prettige schoenen.
  Bij mijn laatste paar met gore Tex valt me op dat ik erg warme voeten krijg wat ik voorheen ook niet had…tijd voor een andere keuze? Ik ben er nog niet uit, maar twijfel ernstig.

 3. mijn renagates waren na 3 maanden door de vibramzool heen omzolen kan niet door de luchtkamer erin.. nu na 1.5 jaar kwam de buitenschoen van de zool los. en leek het of ik er 10 jaar op gelopen heb in bergen… mijn idee beter geen lowa meer de zoolproductie is veranderd waardoor ze sneller slijten makkelijk voor de detailhandels minder fijn voor de consument gezien van ongeveer hetzelfde type ik hanwags heb gehad voor 6 jaar en toen pas op waren… nu heb ik weer hanwag klasse b de tatra even inlopen en goede binnenzolen erin en hopen op 10 jaar loopplezier

 4. Heb verleden jaar paar binnengebracht wegens natte voeten. Nieuw paar gekregen. Eerste keer naar Wales. Drie dagen regen. Kletsnatte voeten.

 5. Mijn LOWA schoenen lopen heerlijk, ik heb een paar hoge en een paar lage renegade schoenen bij beide paren laten de zolen het afweten na drie jaar en ca 1000km per jaar moet ik aan nieuwe schoenen, wat is het probleem, vroeger liep ik 3x zoveel op een paar (veel goedkopere schoenen met minder slijtage.

 6. Lowa renegade gtx mid,
  voor mij hoeft het niet meer
  Drie paar gebruikt,( ook het lage model) in allerlei terrein en langere tochten.
  Bleken allemaal zo lek als een mandje bij regen en lopen door (hoog) gras.
  Ik dacht dat het mogelijk een eenmalig euvel was. Omdat ze lekker lopen drie keer geprobeerd.
  Nu gooi ik de handdoek in de ring en ga “overstappen” naar iets anders.
  vrgr Fred

 7. mijn vriendin heeft 4 jaar met renegates gedaan, totaal geen slijtage.
  Zij houd de kilometers bij wat ze loopt,in 2013 nieuwe gekocht, na nog geen 1000
  Kilometer totaal versleten zolen, nieuwe gekregen, van de fabriek.Deze nieuwe schoenen zijn nu na 500 km totaal op. Aanbod nieuwe zolen sam sam betalen.
  Maar het is een schande dat je zulke dure schoenen, binnen het jaar weg kan gooien.
  Voor dat geld kun je wel 3 of 4 keer goedkopere wandelschoenen kopen.
  Het procede schijnt veranderd te zijn, slechtere zolen dus.
  Na deze nooit meer dit merk, gewoon weggegooid geld

 8. De zool van Lowa zelf slijt inderdaad wel snel en is dan niet meer waterdicht vanonderaf. Daarom moet je de Lowa schoen kopen met vibramzool deze zijn top, te herkennen aan het gele logo onder de zool.

  1. Ik doe 1 jaar (ca.1000km) met een paar Lowa Renegades met Vibram zool. Daarna is er vrijwel geen profiel meer op de zolen, vooral de hak is dan volledig vlak afgesleten (de binnenlaag steekt er door). Bovenop ziet de schoen er dan nog als nieuw uit.
   Is dat snel versleten? De ene zal zeggen ‘om het jaar nieuwe schoenen’ is snel versleten, de andere zal zeggen ‘1000km is een mooie levensduur’. Persoonlijk vind ik ze wel snel versleten, maar die Lowa’s zitten zo lekker dat ik ze telkens weer opnieuw koop.

 9. Wow, wat een prachtige schoenen!! Lowa is in mijn familie al lang een bekend en befaamd begrip en we hopen er nog lang veel plezier aan te beleven!

  1. Voor de prijs vind ik ze veel te te snel slijten,vooral op de hak.Na 1000 km. moet je ze al laten verzolen voor €70!Ze lopen verder heerlijk,maar toch een afknapper.

   1. Ik loop al 3 jaar op deze schoenen en maak wekelijks zeker 40km. De schoenen zijn nog steeds perfect in orde. Geen slijtage. Ik heb er alleen platte veters in gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *