Test Leatherman Tread multitool

Voordelen

+ Musthave
+ Veel functies
+ Stevig
+ Individueel aanpasbaar

Nadelen

- Geen echte outdoor functies

Eindoordeel

De Leatherman Tread is een bijzondere multitool voor iedereen die van gadgets met een verhaal houdt. De Leatherman Tread doet precies wat hij belooft en hij laat overal hoofden draaien. Maar een appel kun je er niet mee schillen….

Bekijk de video over de Leatherman Tread multitool

Verbod op zakmessen

Sinds de aanslagen op het World Trade Centre in New York op 9/11 geldt op vliegvelden een verbod op de verkoop van zakmessen en alles wat erop lijkt. De fabrikanten van messen merkten dat de verkopen drastisch daalden. Sinds 9/11 is iedere zichzelf respecterende messenfabrikant op zoek naar het ei van Columbus om dit probleem op te lossen. Leatherman, uitvinder van de multitool, denkt het ei te hebben: de Leatherman Tread.

Metalen schakels

De Leatherman Tread is een armband die bestaat uit metalen schakels, die vol zitten met gereedschappen. 25 stuks op precies te zijn! Zo vind je er schroevendraaiers (kruis en plat), inbussleutels, moersleutels, een flessenopener een life hammer en… een haakje om de simkaart uit je iPhone te peuteren. Omdat de schakels middels schroeven met elkaar verbonden zijn, kun je de armband altijd op de juiste lengte maken. Zo kun je zelf ook kiezen welke tools je altijd bij je wil hebben.

Conclusie

We hebben de Leatherman Tread een paar maanden getest en de tools werken allemaal! Sommige functies zijn toegespitst op Amerikaanse maten, maar voor het afstellen van je balhoofd of het indraaien van een schroef doet de Tread het uitstekend. De armband is stevig en je kunt er veel kracht mee zetten. Wel moet je je afvragen of de Tread bij outdoor gebruik wel zo nuttig is, want een appel kun je er dan weer niet mee schillen… Maar toch: het is een absolute musthave!

Specificaties

  • Gewicht: 153 gram
Merk: Leatherman
Model: Tread
Prijs: € 199
Website: www.leatherman.nl

Gerelateerd

Delen

Waardering
70116
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

3 reacties op “Test Leatherman Tread multitool

    1. De Leatherman Tread is juist ontwikkeld om in het vliegtuig gedragen te mogen worden en voldoet aan de Amerikaanse TSA. TSA staat voor Transportation Security Administration en is een afdeling van het Amerikaanse Department of Homeland Security . Maar… Amerika is Amerika en vliegtuigmaatschappijen en andere overheden horen daar dus niet mee in te stemmen. Heb je dus een Leatherman Tread: check bij de maatschappij of hij mee mag.
      Groet, Gijs Loning (de schrijver van het stuk en tegenwoordig van http://www.outdoorguru.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *