Test klettersteigsets, 2013

Zoek je een klettersteigset? Op Pad heeft vijf verschillende sets getest die allemaal rond de honderd euro kosten.

Naar de testresultaten per klettersteigset
Edelrid Cable Kit 4.2
Black Diamond Easy Rider
Petzl Scorpio Vertigo
Mammut Tec Step Bionic 2
Skylotec Skysafe II

Conclusie
De Edelrid Cable Kit 4.2 is de meest luxe set van de vijf. Het werkt allemaal net wat prettiger dan bij de klettersteigset van Black Diamond, Petzl, Skylotec en Mammut. Vooral de karabiners die al openen door een druk op de achterkant, zijn een groot voordeel. Als we alle vijf de sets met auto’s zouden moeten vergelijken dan is de Edelrid een Mercedes, de Black Diamond een Volkswagen, de Petzl een Ford, de Mammut een Mazda en de Skylotec een Mini. Je komt met alle vijf de merken op je bestemming, maar de duurdere variant biedt net wat meer luxe.

De test
Vier klimmers, waaronder Harald Swen en redactricePetra Strijdhorst, hebben de sets uitvoerig getest in klimtuin Fliegerhorst. Dit is een oud militair vliegterrein in Venlo dat volledig is omgebouwd tot klimtuin. Er zijn  onder meer ook vijf klettersteigroutes uitgezet waarop je de meeste dingen tegenkomt die je op een klettersteig in de bergen ook tegen zou kunnen komen. De Fliegerhorst is (tegen een kleine vergoeding) toegankelijk voor iedereen die wil klimmen. In de zomer worden er ook regelmatig klettersteigcursussen gegeven. Kijk op www.fliegerhorst.nl voor meer informatie.

Wil je gaan klettersteigen? Bekijk hier de reportage over klettersteigen in Ramsau am Dachstein.

Gerelateerd

Delen

Waardering
47040
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

  1. Naast kopen van een klettersteigset is huren ervan in Nederland ook mogelijk. Wil je dus eerst een set zelf testen voordat je deze aanschaft is een model te huur bij Basecamp in Den Haag. Naast de set is de rest van de uitrusting ook te huur (heupgordel, borstgordel, helm) en vele andere bergsportartikelen.
    Voor meer informatie over het wat & hoe kun je kijken op base-camp.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *