Test sandaal Keen Turia 2012

Voordelen

+ Super draagcomfort
+ Neus bescherming
+ Redelijk snel drogend

Nadelen

- Naadje treklip los

Toen jaren geleden de Keen Newport op de markt kwam, was Teva opeens niet meer de enige die goede sandalen maakte. De Newport is legendarisch geworden en nu probeert Keen dat kunstje te herhalen met de Turia.

Resultaten Keen Turia wandelschoenen test:
De Turia is een iets ranker ogende en met 286 gram per schoen (maat 7,5) een iets lichtere sandaal. Het gewicht is voor een sandaal met een goed voetbed heel netjes. Uit de test blijkt dat het voetbed van de Turia erg lekker draagt, ook met natte voeten. Het bovenwerk is gemaakt van synthetisch materiaal met een mesh voering. Het geheel droogt redelijk snel. Een treklipje aan de achterkant is handig bij het aantrekken van natte schoenen.

Na drie maanden gebruik is er wel een naadje los getrokken. De vetering is makkelijk en snel dicht te trekken. Super is de zool die tijdens de test ook op natte rotsen veel grip geeft.

Maar het allerbeste blijft de dikke rubberen neus die onder alle omstandigheden je tenen heel houdt. Voor wie in het najaar nog naar een zonbestemming op vakantie gaat, is de Keen Turia een absolute aanrader.

Maten: dames 1-11, heren 7-12/13,14,15.

Merk: Keen
Model: Turia
Prijs: € 99,95
Bedrijf: Keen
Telefoonnummer bedrijf: (010) 22 11 444
Website: www.keenfootwear.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
32148
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *