Test Jack Wolfskin Exolight II koepeltent 2015

Conclusie Jack Wolfskin Exolight II koepeltent

“Doordat de tent taps toeloopt mis je wat ruimte bij de voeten, zeker omdat de luifelruimte ook niet overhoudt. Stevig en windvast. Fel gele haakjes en ogen handig bij het opzetten.”
Eindoordeel: voldoende/goed (3,5  op schaal 1-5)

Specificaties Jack Wolfskin Exolight II koepeltent: 

Prijs: € 449,95 (2015)
Totaalgewicht 2.026 gr. (opgegeven 2.070 gr).
Pakmaat: Ø12 X 43 cm.
Materialen: Buitentent (655 gr) ripstop nylon (20D) met siliconen/PU coating, naden getapet. Binnentent (667 gr) polyamide mesh (15D), nylon grondzeil (40D) met PU-coating, kuiphoogte 16 cm. 1 aluminium DAC NSL stok (489 gr), 11 aluminium haringen (126 gr).
Details: 4 kleine bergvakken. Gearloft standaard. Reparatie doek, seamseal en stok.

Opzetten

Binnen- en buitentent zet je in een keer op. De ene stok loopt als een skelet aan de buitenkant. Opzetten is makkelijk. Omdat de tent niet symmetrisch is, zou een kleur gecodeerd stokeinde het opzetten (’s nachts) nog makkelijker maken. Goed al die neon gele haakjes en ogen. Twee haringen nodig om luifels uit te spannen. Buitentent ook los te gebruiken.

De praktijk

De binnentent is bij de voeten smaller (100 cm) dan bij het hoofdeinde (121 cm). Lengte van 220 cm is goed evenals de hoogte van 95 cm. Instaphoogte is 84 cm en dat is goed. De binnentent is grotendeels van gaas en dat is erg luchtig. De nok is van dicht doek: handig als er condens naar beneden druppelt. Ventilatie moet komen van een deels opengeritste deur. Niet afdoende omdat het buitendoek op de grond aansluit. Luifeldiepte met 67 cm aan de kleine kant.

Storm en regen

Goed windvast, zeker als de wind op de kont staat. Luifeltjes boven de deuren voorkomen binnen regenen als de ventilatie open staat. Prima scheerlijnen en haringen, maar als je alle 5 de scheerlijnen moet neerzetten zijn er 2 haringen te weinig.

Jack-Wolfskin-Exolight-II-koepeltent-plattegrond

Merk: Jack Wolfskin
Model: Exolight II
Website: www.jack-wolfskin.nl

Gerelateerd

Delen

Waardering
65219
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *