Test Hilleberg Anjan 2 2017

Voordelen

+ degelijke, beproefde constructie
+ relatief ruime binnentent
+ zeer licht

Nadelen

- krappe luifel met asymmetrische ingang

Eindoordeel

Rugzaktent kopen

De Hilleberg Anjan 2 is te koop bij:

Conclusie Hilleberg Anjan 2 tunneltent

“De Hilleberg Anjan 2 is volledig gericht op maximale gewichtsbesparing, zonder dat dit ten koste gaat van de bekende Hilleberg-troeven ‘opzetgemak’ en ‘­kwaliteit’. Het doek gaat wel relatief snel flapperen bij wisselende weersomstandigheden en de luifelruimte, met slechts een opening aan één kant, is minimaal voor 2 personen.”

Hilleberg-2

Specificaties Hilleberg Anjan 2 tunneltent

Totaalgewicht: 1.695 gr. (opgegeven 1.700 gr).
Pakmaat: Ø 15 x 55 cm.
Materialen: Buitentent (674 gr) Kerlon 1000 ripstop nylon (20D) met dubbele siliconen coating aan de buitenkant en enkele siliconencoating aan de binnenkant. Binnentent (598 gr) ripstop nylon (10D), grondzeil nylon (50D) met PU-coating, minimale kuiphoogte 15 cm. 2 Aluminium stokken (312 gr, DAK), 12 bijgeleverde aluminium ­haringen (111 gr)/4 noodzakelijke afspanpunten + 5 extra afspanpunten + 4 scheerlijnen. Naden niet getaped.
Details: waslijn + 2 grote gaasvakken voor en achter in de binnentent. Reservestokdeel, ruime pakzak, aparte zakjes voor stok en haringen (totaal 89 gram).

Hilleberg-3

Opzetten

Simpel: de binnentent hangt in de buitentent, de kleurgecodeerde stokken in de stoksleuven van de buitentent schuiven en in de voetjes plaatsen. De tent aan de voor- en achterzijde met twee haringen vastzetten en daarna de andere haringen prikken. Om de binnentent los te gebruiken heb je extra ‘pole holders’ nodig (optionele accessoire).

Hilleberg-4

In de praktijk

De binnentent meet 220 x 130 cm (taps aflopend naar 110 cm) en 97 cm hoog. De luifel is 130 cm breed en 100 cm diep met een instaphoogte van 100 cm. De Anjan 2 heeft één ingang (rechter zijkant luifel). Als de wind draait, kun je niet snel even een andere ingang kiezen. Zowel de luifel als de achterkant van het buitendoek zijn helemaal weg te rollen: gecombineerd met de grote gaasvlakken voor- en achter in de binnentent waait de tent lekker door en is de ventilatie goed. Het doek van de Anjan 2 is dun: licht van gewicht, maar – afhankelijk van warm, koud, zon, regen, – je moet regelmatig de spanning op de ­afspanpunten nastellen. Het doek wappert bij veel wind, maar met vier dubbelle scheerlijnen staat de Anjan absoluut stevig. Geen lekkage van buitendoek en grondzeil.

Naar alle door Op Pad geteste rugzaktenten

Plattegrond

Merk: Hilleberg
Model: Anjan 2
Prijs: € 749,-
Website: www.hilleberg.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
78331
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *