Test Helsport Reinsfjell Superlight 2 koepeltent 2015

Conclusie Helsport Reinsfjell Superlight 2

In detail mooi gemaakt en goed voor vierseizoenen gebruik. Gevoelig voor zijwind en het doek wappert vrij snel. Goed dat er voldoende scheerlijnen zijn. Haringen te minimalistisch. ­Luifels zijn krap.”
Eindoordeel: goed (4 op schaal 1-5)

Specificaties Helsport Reinsfjell Superlight 2

Prijs: € 749,95 (2015)
Totaalgewicht: 2.109 gr. (opgegeven 1.900 gr).
Pakmaat: Ø16 X 45 cm.
Materialen: Buitentent (736 gr) ripstop polyamide (15D) met 2-zijdige siliconen coating (Helsport Superlight 3000). Binnentent (604 gr) ripstop ­Superlight polyamide (15D), grondzeil ripstop polyamide (40D) met siliconen en PU-coating Helsport Superlight 1000), kuiphoogte 10 cm, 3 aluminium DAC Featherlight NSL stokken (601 gr), 14 aluminium haringen (76 gr). Naden niet getapet.
Details: 12 zakjes in binnentent. Lussen voor waslijn en gearloft. Reparatiestokje, reparatie huls, naald en draad, reparatiedoek, seamsealer.

Opzetten

Net geen klassieke koepel: de twee stoksleuven lopen evenwijdig aan elkaar en de derde kruist als een soort ruggengraat. De stokkensleuven zijn soepel en de stokken kleurgecodeerd. Binnen- en buitentent worden in één keer opgezet. Buitentent ook los te gebruiken als shelter.

De praktijk

Mooi gesneden deuren geven een ruime ingang. Links van de ingang is onder de luifel ruimte voor een rugzak. De binnentent hangt in de buitentent. De deuren van de binnentent zijn groot en voor ongeveer 1/3 voorzien van gaasmateriaal. Door de lage buitentent en de ­redelijk dichte binnentent is de Reinsfjell ook bij niet te diep vriesweer te gebruiken. Met 120 x 230 cm lengte en een hoofdruimte van 105 cm voldoende ruim voor lange mensen. Entree van 80 cm wat krap. Luifels 66 cm diepte is wat karig. Met koud weer veel last van condens. In ­zomerse omstandigheden geen probleem.

Storm en regen

Het dunne en rekbare doek gaat bij wind nogal tekeer. De zijkanten van de tent zijn gevoelig voor wind. De 8 dubbele scheerlijnen zijn zeker niet overbodig. Haringen wel wat minimalistisch. Ingang redelijk beschut.

Helsport-Reinsfjell-Superlight-2-koepeltent-plattegrond

Merk: Helsport
Model: Reinsfjell Superlight 2
Bedrijf: Helsport
Telefoonnummer bedrijf: (+47) 72 87 83 00
Website: www.helsport.no

Gerelateerd

Delen

Waardering
65207
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *