Test Helinox Cot One kampeerbed

Voordelen

+ Prachtig ontwerp
+ Slaapt lekker
+ Geen grondkoude

Nadelen

- Prijs

Er schijnt een moment te zijn dat mensen die kamperen op selfinflatable matjes weer in een gewoon bed willen slapen. Ze wijken dan uit naar trekkershutjes of – erger – volledig ingerichte tenten en gaan glampen. Ik hoor deze mensen ook wel eens vertellen over stretchers: opvouwbare bedden op pootjes. Nu zijn de ervaringen met de stretchers niet echt top. Helinox, de uitvinder van de ingenieuze Chair One, begreep dit ook en ontwierp de Cot One. De Cot One is de overtreffende trap van een stretcher.

Zo werkt het

Het kampeerbed bestaat uit twee aluminium stokken van DAC, drie slimme poten en een doek. De stokken bestaan uit vier delen met elastiek ertussen: ze klikken in elkaar als een tentstok. De stokken schuif je in sleuven in het slaapoppervlak en de poten span je ertussen. Vroeger – heb ik van horen zeggen – brachten die poten nogal wat schade aan: het vergde zoveel kracht om de poten op spanning in gaatjes in de buizen te krijgen dat menig kampeerder de nacht maar op de tentvloer doorbracht.

De stokken schuif je in sleuven in het slaapoppervlak en de poten span je ertussen.
De stokken schuif je in sleuven in het slaapoppervlak en de poten span je ertussen.

Comfort met een prijskaartje

Het slimme van de Cot One zit hem in een klemmechanisme met hevelwerking om de poten zonder al te veel moeite tussen de stokken te krijgen. Zie de detailfoto. Toegegeven: je moet er even handigheid in krijgen en het kost nog steeds wat kracht, maar het werkt. Met de drie poten op zijn plek is het bed klaar. Omdraaien en liggen. De Helinox Cot One ligt erg comfortabel en omdat je van de grond ligt, heb je geen last van optrekkende kou. De Helinox Cot One weegt 1.980 gram en heeft een pakmaat van 15 x 53 cm en daarmee is hij niet echt geschikt voor een wandelvakantie met een rugzak. Ga je met de fiets (of motor) dan is het een overweging waard. Bang om erdoor te zakken hoef je niet te zijn: hij heeft een draagvermogen van 150 kg. Te koop in maten 190 x 67 cm en 210 x 75 cm. Prijzen € 299,95 en € 449,95. Oeps…terug naar het matje, of toch een trekkershut…

Eindoordeel: Goed.

Merk: Helinox
Model: Cot One
Prijs: € 449,95
Website: www.helinox.eu

Gerelateerd

Delen

Waardering
64994
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *