Test Hanwag Nazcat GTX bergschoen

Voordelen

+ Lopen als pantoffels
+ Ondersteuning
+ Geen zweetvoeten
+ Solide bouw

Nadelen

- Grip natte rotsen

Eindoordeel

De Hanwag Nazcat GTX is een stevige bergwandelschoen in het B-segment. De Nazcat is verkrijgbaar in een dames en heren leest en in niet waterdichte en waterdichte Gore-Tex variant.

Pasvorm

De Hanwag Nazcat GTX heeft een pasvorm voor smalle tot normale voeten. Vorig veel ruimte voor de tenen. Voor mensen met een hoge wreef is de Hanwag Nazcat GTX minder geschikt. De pasvorm is uitstekend. Nieuw zijn ze meteen ingezet bij een zware trekking in de Zwitserse Alpen en van blaren was geen sprake.

Constructie

De zool is redelijk torsiestijf. Buigpunt onder de voorvoet en sterke banaanvorm: veel loopcomfort. Goede bescherming rondom. Metalen veterogen.

De praktijk

Aantrekken is dankzij de grote instap makkelijk. De veters zijn prima aan te snoeren. Je moet er wel op letten de veters op de wreef goed te veteren want anders krijgt de schachtzijde een tekort aan veterlengte. Mooi zijn de metalen veterogen met kogeltjes! Het uiterlijk van de Hanwag Nazcat GTX bedriegt: hij ziet er stevig en log uit, maar is dat niet: aantrekken en weglopen. Meteen na de eerste meters onder de zolen is het duidelijk: liefde op het eerste gezicht met deze pantoffeltjes.

Gore-Tex

Opvallend is dat het Gore-Tex membraan – waardoor de schoenen waterdicht zijn, maar zweet wel naar buiten kan – onder de testomstandigheden – regen, sneeuw en zon!- gewoon zijn werk goed doet. Zelfs na 9 uur lopen geen last van branderige voeten. Waterdicht zijn de Hanwag Nazcat GTX ook: langdurige regen en doorwaden van beekjes, maar geen krimp van de waterdichte laag.

Grip

Dan de grip. Uitstekend in rotsterrein. De Fibram Fuora zool biedt veel zekerheid. In sneeuw en regen doet hij het ietsje minder en is een wegglijder niet uitgesloten. De kwaliteit van de Hanwag Nazcat GTX is uitstekend. Ondanks vijf intensieve dagen in de bergen geen zichtbare beschadigingen. Gewoon weer een beetje leervet erop en op naar de volgende trekking!

Conclusie

Top schoen voor stevige wandelingen. Veel ondersteuning en toch lichtvoetig. Waterdicht en ademend. De zool geeft doorgaans goed grip. Alleen op natte rotsen zouden we meer grip willen.

 

Merk: Hanwag
Model: Nazcat GTX
Prijs: € 209,95
Bedrijf: Hanwag
Website: www.hanwag.nl

Gerelateerd

Delen

Waardering
70554
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *