Test Fjällräven Abisko Lite 3, 2016

Voordelen

+ Groot opzetgemak
+ Uitstekende ventilatie
+ Geschikt voor alle seizoenen

Nadelen

- Krap voor 3 personen

Eindoordeel

Voor wie? Voor warme zomer- en koude winterkampeerders.
Waarom wil je hem? Omdat ik één tent zoek waarmee ik ‘alle’ tochten kan maken.

De Abisko Lite 3 van Fjällräven is een 2- tot 3-persoons vierseizoenentent. Ofwel, een tent die óók voor wintergebruik geschikt is. De buitentent (20 denier) heeft extra verstevigde randen van 40 denier, wat het gewicht scherp houdt en het doek slijtvast. De tent wordt zonder pvc en andere giftige vlamvertragers gemaakt en de impregnering is vrij van fluorkoolstoffen.

Opzetten van de tent

Bij het opzetten hangt de binnentent in de buitentent: twee haringen prik je aan de achterkant in de grond, de twee kleurgecodeerde stokken schuif je door de sleuven en plaats je in de voetje. Nog twee haringen voor de luifel en de tent staat. Met 5 haringen op de afspanpunten en 6 voor alle scheerlijnen staat hij, ook dankzij het lage ontwerp, zelfs zeer stormvast. Aan voor- en achterkant zitten hooggeplaatste ventilatieopeningen. De luifel heeft twee ingangen die, als weer en wind het toestaan, beide opengezet kunnen worden voor extra luchtstroom. En als het echt warm wordt, kun je zowel die luifel als de achterkant helemaal wegrollen: luchtiger kan niet. Alle openingen zijn voorzien van fijn gaas, dat ook de allerkleinste insecten buiten houdt. Handig: een drooglijn en enkele vakken in de binnentent.

Twee of drie personen?

Al met al een fraaie, duurzame tent met een zeer interessant pluspunt: hij is zeer geschikt voor zowel warme bestemmingen als voor wintertochten met een pak sneeuw, en voor alle weersomstandigheden ertussenin. De Abisko Lite 3 wordt aangeboden als 3-persoons tent. Met drie standaard slaapmatten erin wordt het echter buitengewoon gezellig: bij het iets taps toelopende voeteneind vallen de matten dan over elkaar heen, of er moet gekozen worden voor eveneens taps toelopende slaapmatten. Op warm-weer bestemmingen zou drie personen nog kunnen, maar Op Pad ziet de Abisko Lite 3 toch eerder als een lekker ruime én lichte tweepersoons tent.

Merk: Fjällräven
Model: Abisko Lite 3
Prijs: € € 765,-
Bedrijf: Fjällräven
Website: www.fjallraven.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
76623
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *