Test Exped Orion II UL 2017

Voordelen

+ dubbele luifel, dubbele ingang
+ veel fraaie/ unieke details

Nadelen

- gewicht/ ruimteverhouding kan gunstiger
- krappe binnentent

Eindoordeel

Conclusie Exped Orion II UL koepeltent

“Fraaie drieseizoenentent met groot opzetgemak en prima prestaties onder uiteenlopende weersomstandigheden. Groot voordeel is de dubbele ingang en dubbele luifel. Het iets oplopende gewicht wordt bij de Orion II UL helaas niet gecompenseerd door bijvoorbeeld een iets ruimere binnentent of iets ruimere luifels.“

Exped-2

Specificaties Exped Orion II UL koepeltent

Totaalgewicht: 2.430 gr. (opgegeven 2.450 gr).
Pakmaat: Ø 14 x 50 cm.
Materialen: Buitentent (992 gr) 1200 ripstop nylon (15D) met PU/siliconen coating (buitenkant siliconen, binnenkant PU). Binnentent (730 gr) ripstop nylon (15D), grondzeil gelamineerd ripstop nylon (40D) met PU-coating, minimale kuiphoogte 10 cm. 3 Aluminium stokken (578 gr, DAC Featherlite NFL), 14 bijgeleverde stevige aluminium ­haringen (130 gr)/2 noodzakelijke afspanpunten + 6 extra afspanpunten + 8 scheerlijnen. Naden getaped.
Details: deuren binnentent volledig van muskietengaas, 4 gaasvakken, 7 ophanglusjes, waslijn, reparatiemateriaal (stof, tentstokbus, ritsrunners) en extra scheerlijnen. Ruime pakzak, aparte zak voor stokken en haringen (totaal 109 gram).

Exped-3

Opzetten

De binnentent hangt al in de buitentent: de langste boogstok wordt haaks op de binnentent in de sleuf van het buitendoek geschoven en de andere twee boogstokken worden als bij een tunneltent eveneens in de sleuven van het buitendoek geschoven. Stokken aan één kant in de metalen ringen plaatsen en de tent staat. Vervolgens maximaal 8 haringen prikken en buitendoek op spanning brengen. 4 Tot maximaal 8 scheerlijnen naar wens inzetten. Zelfdragende constructie, binnentent niet los bruikbaar.

Exped-4

In de praktijk

Symmetrische constructie met twee luifels/ingangen waarvan dus altijd één uit de wind. De niet al te royale binnentent meet 212 x 112 cm en 110 cm hoog. De luifels zijn maximaal 96 cm diep met een instaphoogte van eveneens 96 cm. De ventilatiemogelijkheden zijn goed: de volledige deuren van de binnentent bestaan uit muskietengaas en in de nokken boven beide luifels zit in de buitentent een apart open te zetten ventilatieopening. Het doek is slechts een weinig gevoelig voor rek en krimp door temperatuurswisselingen en nat of droog. Stokken goed in de vaste ‘sokken’ schuiven alvorens op te spannen, touwtjes van o.a. de scheerlijnen raken soms in de war. Sterke haringen, geen lekkage van buitendoek en grondzeil.

Naar alle door Op Pad geteste rugzaktenten

Plattegrond

Merk: Exped
Model: Orion II UL 2017
Prijs: € 769,95
Website: www.exped.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
78320
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *