Test Eureka! Idarado 3 2017

Voordelen

+ slimme extra voorluifel
+ ruim
+ prima prijs/kwaliteitverhouding

Nadelen

- relatief fors gewicht

Eindoordeel

Tent kopen

De Eureka! Idarado 3 is te koop bij:

Conclusie Eureka! Idarado 3 tunneltent

“Groot opzetgemak én een behoorlijke luifelruimte, zij het niet op stahoogte. Ook bij een driepersoons bezetting nog voldoende ruimte en de extra voorluifel maakt goede ventilatie ook bij slecht weer mogelijk. Met name prijstechnisch interessant voor een brede doelgroep die geen moeite heeft met wat extra gewicht en pakvolume.“

Eureka2

Specificaties Eureka! Idarado 3 tunneltent

Totaalgewicht: 4.606 gr. (opgegeven 4.800 gr).
Pakmaat: Ø 19 x 63 cm.
Materialen: Buitentent (2353 gr) ripstop polyester (68D) met PU-coating. Binnentent (1127 gr) polyester (68D), grondzeil polyester (75D) met PU-coating, minimale kuiphoogte 8 cm. 4 Aluminium stokken (786 gr), 20 bijgeleverde aluminium ­haringen (340 gr)/4 noodzakelijke afspanpunten + 8 extra afspanpunten + 8 scheerlijnen. Los luifel-grondzeil (250 gr), naden getaped.
Details: gehele deur binnentent met afsluitbaar muskietengaas, achterin de binnentent muskietengaas, voorkant buitentent en aan de achterkant ventilatieopeningen. 6 Gaasvakjes in de binnentent, 2 ophanglusjes. Ruime pakzak, aparte zakjes voor stokken en haringen (totaal 137 gram).

Eureka3

Opzetten

De binnentent hangt al in de buitentent: drie boogstokken (één kleurgemarkeerd) door de sleuven van het buitendoek schuiven, alle boogstokken opspannen, de tent voor en achter vastprikken, het boogstokje op de voorluifel plaatsen en hij staat. Vervolgens in verband met de grootte van de tent extra haringen prikken, de scheerlijnen spannen en het buitendoek op spanning brengen. Binnentent eenvoudig te verwijderen (niet los bruikbaar).

In de praktijk

Praktische constructie met een behoorlijkje voortent (187 cm breed bij 115 cm diep, inclusief zij- en voordeur met in die laatste een groot vlak van muskietengaas) en een extra stuk luifel vóór die voortent wat het mogelijk maakt om het gaasvenster van de deur ook bij slecht weer open te laten staan. De 3-persoons binnentent meet 230 x 180 waarvan de achterste 90 cm wat taps toelopen. Hoogte binnentent 110 cm, de toegang tot de voortent heeft een instaphoogte van 100 cm. De ventilatiemogelijkheden aan de voorkant zijn zeer goed, de ventilatiemogelijkheden aan de achterkant zijn behoorlijk. Het extra grondzeil in de voortent valt eenvoudig te plaatsen en te spannen. Overigens functioneert de tent prima zonder gebruik van dat extra grondzeil. Het doek is niet gevoelig voor rek en krimp door temperatuurswisselingen en nat of droog. Goede haringen, geen lekkage van buitendoek en grondzeil.

Naar alle door Op Pad geteste fietstenten

Plattegrond

Merk: Eureka!
Model: Idarado 3
Prijs: € 349,95
Website: www.eurekaeurope.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
78289
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *