Test Cat B15Q telefoon

Voordelen

+ Stevig
+ Waterdicht
+ Accu duur

Nadelen

- Geen 4G ondersteuning

iPhone en Samsung zijn de grote spelers op de smartphone markt. Om hun toestellen waterdicht en schokbestendig te maken, moet er een hoesje om. Er zijn ook smartphones die dat gewoon af fabriek hebben. Cat, zegt die naam je iets? En als ik er nou groot en geel bij voeg? Juist: Cat staat voor Caterpillar en het merk is een grootheid als het gaat om grote machines om bergen mee te verzetten. Datzelfde Cat maakt ook een smartphone. Dat schept verwachtingen…

Onverwoestbaar

De Cat B15Q is wat ze in de wandelgangen noemen een bouwvakkers telefoon. Pak de smartphone vast en je voelt dat je te maken hebt met iets anders dan een doorsnee slim geval: hij weegt 173 gram (tegen 114 gram voor een iPhone 5). Hij ligt ook anders in de hand. De vormgeving is erg hoekig en dat voelt niet heel fijn aan. De zijkanten zijn van aluminium en de boven- en onderzijde zijn voorzien van stevig stroef rubber. Omdat de B15Q geen echte haakse hoeken heeft, kunnen deze ook niet kapot gaan bij een val. Handig! De Cat is waterdicht, stofdicht en crashbestendig volgens de IP67 normering: anderhalve meter onder water en een val van 1.8 meter moet hij doorstaan.

Specificaties Cat B15Q

De Cat heeft binnenin plaats voor twee sim-kaarten en een slot voor een micro-SD kaartje. Deze ‘slots’ zitten verstopt achter de accu en die zit weer achter een stevige klep met waterdichte afdichting. Een schuifslotje voorkomt dat de boel bij een val kan open springen. Standaard heeft de Cat 1 GB werkgeheugen en kan je 4 GB in de telefoon op slaan. Maar dit kun je uitbreiden tot 32 GB met een geheugenkaart. Ook nodig als je veel foto’s of filmpjes maakt. Wel jammer is dat de Cat geen 4G ondersteund. Het scherm is vier inch groot en met een resolutie van 800 bij 480 pixels is het zeker geen top toestel. Maar het is goed genoeg. Voor de rest is de Cat B15Q eigenlijk gewoon een smartphone. Het Android besturingssysteem werkt, apps zijn legio en de camera doet functioneel werk. De accu-capaciteit van 2000 mAh is goed voor een paar dagen normaal gebruik. En is dat nou niet precies wat je als buitensporter nodig hebt.

Eindconclusie: Voldoende / Goed (3,5 op schaal 1-5).

Merk: Cat
Model: B15Q
Prijs: € 349
Website: www.catphones.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
64996
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *