Test Carl Denig Poolster tent, 2013

Voordelen

+ Opzetgemak
+ Kwaliteit
+ Leefklimaat
+ Ruimte

Nadelen

- Gewicht en pakvolume

De oorsprong van de Carl Denig Poolster gaat ver terug. De tent kwam voor het eerst op de markt in de jaren vijftig en was toonaan­gevend. Denig nam de Poolster vorig jaar opnieuw in ­productie en het blijkt een blijvertje. De Denig Poolster weegt 16,72 kg en is daarmee wel een tent voor mensen die met de auto op vakantie gaan. Maar het is ­zeker wel een ‘trekkerstent’.

Bekijk de video over de Carl Denig Poolster

Opzetgemak van de Carl Denig Poolster

Het opzetten van de Poolster is een fluitje van een cent. De buitentent en het kuipgrondzeil zitten aan elkaar vast dus je begint met het uitleggen en vastprikken van het grondzeil. Daarna plaats je de grote middenstok en span je heel losjes de scheerlijnen van de luifel. Vervolgens zet je de twee voorstokken en de luifelstokken op, waarna je de rest van de afspanpunten kunt vastmaken. Tot slot hang je de binnentent in de buitentent. Het opzetten kan prima in je eentje en kost ongeveer tien minuten.

Leefruimte in de Poolster

Slapen in de Poolster is een genot. De vloer van de katoenen binnentent is een mix van wol en nylon: heerlijk zacht en warm als je weer eens naast je matje ligt. De slaapruimte (265 bij 105 cm) is prima. Ook met de leefruimte in de voortent zit het snor. Hij is 280 cm breed en 150 cm lang en heeft een hoogte de varieert van 180 cm bij de nok tot 150 cm bij de deur. Beschut koken en op lage stoeltjes ­zitten gaat hier prima. Liever buiten koken? Kan ook, de ­luifel is daar net diep genoeg voor.

Leefklimaat in de Denig

De buitentent is gemaakt van twee soorten lichtgewicht katoen: 320 grams voor het dak en 150 grams voor de zijkanten. Omdat katoen ademt, is het leefklimaat in de tent altijd erg prettig. Bij koud weer blijkt de tent relatief warm en bij warm weer zelfs erg koel. Dankzij het zware kuipgrondzeil heb je geen last van condens en kan de kampeerplek zelfs redelijk overstromen zonder dat er water in de tent komt.

Opzetgemak

Met de Poolster heeft Denig weer een tent in huis van ouderwetse kwaliteit. Vanwege het gewicht en het pakvolume is de Denig Poolster geen tent voor een fiets- of wandeltrektocht, maar door het opzetgemak wel een echte trekkerstent. Je zou er bijna een lelijke eend voor aanschaffen; ­dubbel ‘Goud van Oud’.

Merk: Carl Denig
Model: Poolster
Prijs: € 1429
Bedrijf: Carl Denig
Telefoonnummer bedrijf: (030) 280 08 56
Website: www.denig.nl

Gerelateerd

Delen

Waardering
39792
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *