Terra Nova Ultra Quasar

Voordelen

  • uitstekend grondzeil
  • eigen ingang, nooit over elkaar heen kruipen
  • windvast

Nadelen

  • minimale haringen
  • die prijs…

Op Pad staat stil bij een ‘gouwe ouwe’: de al 25 jaar geleden ontworpen Quasar (destijds van Wild Country). Waarom? Omdat het jarenlang een kwalitatief uitstekend ‘huis’ is gebleken én omdat het ontwerp symmetrisch is. Kamperen kan namelijk (lichte) irritatie veroorzaken. Ook als je kampeerpartner niet diegene is die je liefhebt. De symmetrische tent met twee ingangen biedt dan uitkomst; ieder z’n eigen in/uitgang, luifel en rommel en de binnentent hangt voor beiden overal even hoog/laag. De Ultra Quasar is verder een serieuze buitensporttent voor klimmers en mensen die lange kampeertrektochten maken en altijd op hun materiaal moeten kunnen vertrouwen.

Praktijk
Schuif vier kleurgecodeerde boogstokken door de sleuven van de binnentent, klik ze in de juiste ringen en de binnentent staat. Het blijkt een langwerpige koepel. Buitentent er overheen en eveneens vastklikken op de stokken, en het geheel kun je op de grond vastpinnen. Dat doe je met minimaal vier haringen (waarmee je beide luifels uitspant) en maximaal 28. Blijkt de ondergrond niet egaal, dan verplaats je de tent eenvoudig. De ingangen in de buitentent zijn zowel van onderaf als van bovenaf te openen, wat handig is bij regen maar ook voor het uitzicht of de ventilatie. De dubbele deur van de binnentent heeft aan de buitenkant muskietengaas. De binnentent biedt voldoende comfort op beide slaapplekken om het er zeer lang uit te houden.

Storm & regen
De tent is, met de wind op de ingang, zeer stormvast. Het grondzeil heeft een waterkolom van 7.000mm en dat is tegenwoordig hoog (vroeger trof je nog wel eens een waterkolom aan van 10.000mm, tegenwoordig is dit meestal 5.000mm). Omdat het ook nog eens uit één stuk is gesneden, met royaal opstaande randen, is dit een slechtweertent bij uitstek.

Specificaties
Tweepersoons vierseizoenentent zonder sneeuwflappen. Buitentent (992gram) van ripstop nylon met getapete naden (siliconencoating buiten-, PU-coating binnenzijde). Binnentent (1112gram) van ripstop nylon. Grondzeil van Bathtub nylon, (waterkolom 7000mm). Stokken: vier 9mm. DAC Featherlite kleurgecodeerde aluminium boogstokken (totaal 730gram). Afspanpunten: minimaal 4, maximaal 28 (6 op de binnentent, 22 op de buitentent). Afmetingen binnentent: 136 x 216cm (105cm. hoog). Pakmaat: 55 x 14cm. Totaalgewicht (incl. 22 bijgeleverde haringen): 3026gram.

Merk: Terra Nova
Model: Ultra Quasar
Prijs: € 650
Bedrijf: Steep Part
Website: www.terra-nova.co.uk

Gerelateerd

Delen

Waardering
1394
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *