Review SPOT Tracker

Voordelen

  • makkelijk
  • stevig en waterdicht
  • energiezuinig
  • prijs

Nadelen

  • prijs

De SPOT is een apparaatje waarmee je je locatie en van te voren gemaakte tekstboodschappen via het satellietnetwerk en een basisstation op aarde naar een aantal e-mailadressen kunt sturen. Of waarmee je in geval van nood de hulpdiensten kunt inschakelen.

Als je de SPOT aanschaft, krijg je toegang tot de SPOT-website waar je een abonnement (onbeperkt e-mailen en 200 sms-jes gratis) kunt afsluiten. Via een gebruikersnaam en een wachtwoord kom je in het besloten domein van de website waar je al je voorkeuren kunt instellen, zoals welke boodschap je wilt verzenden (als je een knopje op de SPOT in drukt) en naar welke e-mailadressen de boodschap gaat.

Anders dan met een mobiele telefoon heeft de SPOT overal bereik. Daarnaast zendt de SPOT altijd de coördinaten mee van de plek waar vandaan je de boodschap verstuurt. De ontvangers zien in de meegestuurde link in Google Earth waar je zit en dat alles dus goed gaat. Gaat het niet goed met je, dan biedt de SPOT twee mogelijkheden: de HELP- knop druk je in als je hulp nodig hebt, maar er geen hoge nood is; de 911-knop is er voor acute noodgevallen waarbij alles uit de kast wordt getrokken om je zo snel mogelijk te redden. Geen knop dus om grappen mee uit te halen.

Al met al zorgt de SPOT voor extra veiligheid onderweg. Een leuke bijkomende toepassing is dat je het thuisfront kunt laten zien welke route je aflegt (trackingfunctie). De SPOT zendt dan geregeld je positie door naar je internetaccount waar de route (ook voor derden) in Google Earth is te zien. De handleiding is duidelijk, de website makkelijk toegankelijk en hij springt zuinig om met de lithium batterijen.

Merk: SPOT
Model: Tracker
Prijs: € 199
Bedrijf: Technolyt
Website: www.findmespot.eu/nl

Delen

Waardering
1349
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

  1. In tegenstelling tot wat er wordt beloofd: er is niet overal bereik. Ik heb de ervaring dat de satellieten niet vanuit Nepal bereikt konden worden. Mijn thuisblijvers kregen dus geen bericht en konden mij niet volgen op mijn Hymalayatrip. Ook al gaf de Tracker aan dat berichten verzonden waren. Bleek dat Nepal net valt tussen twee satelietdekkingsgebieden in. Verder werkt het inderdaad prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *