Ruff Wear Omnijore voor hond

De hond laten meegenieten van jouw outdoor avontuur? Met het Omnijore systeem van Ruff Wear trekt je viervoeter je voort. Dit kun je gebruiken bij het skiën, skaten of fietsen.

Nieuw? Nee. In de Scandinavische landen is skijoring (waarbij je je laat voorttrekken door paarden) al jaren een populaire sport. De Omnijore set bestaat uit een harnas voor de hond, een (deels elastieken) trektouw en een heupgordel voor de baas.

Bekijk de video van Ruff Wear:

Prijs: € 189, 95
Bedrijf: Noho Agency
Website: www.ruffwear.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
26907
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

6 reacties op “Ruff Wear Omnijore voor hond

 1. De letterlijke tekst van de Wet op de Dierenbescherming (artikel 36, lid 2, sub d): ‘Het is verboden een hond als trekkracht te gebruiken’. Uitzondering vormt de zogeheten Vrijstellingsregeling Sledehondensport, waarin samengevat het volgende staat: er is een uitzondering voor sledehonden zolang er geen pijn of letsel aan de honden wordt veroorzaakt. Deze regel geldt alleen voor vijf specifieke hondenrassen.

  Feitelijk gezien is dit harnas dus verboden voor de meeste honden in Nederland. Het lijkt erop dat het gebruik ervan wel wordt gedoogd, zolang het duidelijk is dat er voor hond en baas een recreatieve kant zit aan de sport. Belangrijk hierbij is dat de hond niet het volle gewicht van de baas hoeft te trekken, maar dat de hond naar eigen inzet trekkracht levert. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de hardloopwedstrijden van Canicross Nederland (www.canicrossnederland.nl) en bij Bikejoring als er een ketting op de fiets zit waarop wordt gefietst.

  1. anwb / op pad promoot dus dieronvriendelijke en feitelijk verboden artikelen, mijn advies, haal snel deze vieze promotie van het net, welzijn van dieren moet altijd voor financieel gewin gaan, met het verwijderen laat u uw goede wil zien !!!, zie ik mensen met dit harnas of zaken die het verkopen doe ik direct aangifte

 2. Beste Desiree,
  we zijn druk bezig om de officiele wet- en regelgeving rondom dit onderwerp uit te zoeken.
  De trekhondenwet is sinds 1 januari 1963 niet meer van kracht, vanaf die datum is de Wet op de Dierenbescherming van kracht.
  Na contact met de dierenbescherming, Dibevo (www.dibevo.nl) en de vereniging Canicross (www.canicrossnederland, Canicross is een loopwedstrijd met de hond, waarbij baas en hond samen een team vormen en (hard)lopend een parcours afleggen. De hond is daarbij aangelijnd. De moet de hond zelfstandig lopen, hij mag de baas trekken, maar mag zelf niet voortgetrokken worden.), lijkt het erop dat honden die niet beroepsmatig worden ingezet als trekhond, niet beboet worden.
  Zodra we de officiele wet- en regelgeving over dit onderwerp weten, posten we die.

 3. schande van oppad en anwb om dit soort produkten te promoten, in Nederland is nog steeds de trekhondenwet uit 1910 van kracht en dat is maar goed ook, voor de mensen die geïnteresseerd zijn; wordt je aangehouden met dit dieronvriendelijke ruffwear trektuig kun je rekenen op een gang naar de rechter omdat voor het verkopen alsmede het gebruik vergunning vereist is, link is inmiddels gemaild naar hondenbescherming, dierenbescherming en partij voor de dieren

  1. Desiree, onder welke steen heb jij al die tijd gezeten? De wet uit 1910 was toen nodig omdat honden zich dood werkte. Inmiddels vervelen de meeste “werk” honden zich dood en varen er wel bij als ze met en voor hun baas mogen “werken”Je kunt je toch haast niks mooiers voorstellen als met je baas op pad voor de fiets of step of aan de baas zelf gekoppeld en dan maar gaaaaan. Als dit met beleid gedaan wordt; dus niet de hele dag omdat er geld verdiend moet worden, maar als sportive bezigheid, is dit het promoten waard. Ik zou willen dat je kon zien hoe mijn honden het geweldig vinden als ze mij op m’n fiets mogen trekken. Het wordt tijd dat die wet uit het jaar nul aangepast wordt.

  2. Ik ben een honden uitlater en ik geef trainingen. Ik zie veel honden die bijna smeekten om iets te doen. Zelfs honden die echt helemaal van slag waren omdat ze niet genoeg te doen krijgen. En ik heb deze harnas van ruffwear en mijn honden vinden het geweldig ik laat mijn honden trekken maar doe zelf ook nog heel veel mee. Mijn honden staan te springen en als ik een hond heb de gestrest en druk zijn en hun voor het eerst met het harnas uitlaat moet je eens zien hoe veel lol die honden hebben en hoe graag ze mee gaan. Ik weet niet waar jij jou verstand om zulke groven beledigingen te zegen. Maar ik voel me zelf al aangevallen ik heb zo veel honden geholpen met gedrag problemen van angsten tot veel te druk en agressie tot zwaar agressie ik ben er achter gekomen dat veel honden willen werken soms is dat trekken en soms is dat al verholpen met een rugzak. Dat werk niet bij agressie en angsten maar helpt hun soms wel een beetje zelf vertrouwen te krijgen. En oja de wet geldt voor echte werkhonden die iedereen dag drie keer zijn eigen lichaamsgewicht moet trekken en niet voor mensen die willen sporten met hun honden en een beteren en leuke bandmet hun hond willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *