Openingsfoto brandertest

Ook zo nieuwsgierig naar de locatie waar de openingsfoto bij de brander test in Op Pad nummer 7 gemaakt is? Eindhoven Museum is het antwoord. En inderdaad, we zijn het er vergeten bij te zetten. De auteur buigt diep en nederig, want voor degene die Eindhoven Museum nog niet kent: je mist iets.

Ijzertijd

Het Eindhoven Museum is een dorp dat samengesteld is uit gebouwen uit verschillende perioden van onze geschiedenis. Het oudste stuk is het dorpje ‘Eversham’ met woonboerderijen uit de ijzertijd, zo’n 750 tot 50 jaar vóór Christus. Verder vind je er een hoeve van rond het jaar 1000 en het middeleeuwse stadje ‘Endehoven’ uit de periode 1250 – 1600 jaar na Christus. Alle gebouwen en hun verhalen zijn gebaseerd op vondsten uit de Kempen of Eindhoven.

Galliërs en Germanen

De eerste mogelijkheid om je helemaal onder te dompelen in de tijd van toen, is het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 oktober. In die twee dagen komen de Galliërs en Germanen langs bij Eindhoven Museum en kan jij ontdekken hoe de mensen in Eindhoven en omgeving leefden in de Romeinse Tijd!

Kindergevechtstraining

Tijdens het weekend komt je mensen uit alle standen van de maatschappij tegen, van een machtige hoofdman tot een eenvoudige handwerker. Misschien loop je zelfs nog een Romeinse soldaat tegen het lijf! Doe mee met de kindervechttrainingen, van 12:00 tot 13:00 en van 14:30 tot 15:30, en leer vechten als een echte Romein of Germaan. Kijk ook naar verschillende kook-, textiel-, en vechtdemonstraties en ontdek hoe het dagelijks leven van onze voorouders eruit zag.

Kijk voor toegangsprijzen, openingstijden en nog meer activiteiten van Museum Eindhoven op www.eindhovenmuseum.nl

Bedrijf: Museum Eindhoven
Telefoonnummer bedrijf: 040 252 22 82
Website: www.eindhovenmuseum.nl

Gerelateerd

Delen

Waardering
49556
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *