Review Nomad Spring II

Voordelen

  • licht genoeg voor fiets en kano
  • ruimtelijk
  • dubbel grondzeil

Nadelen

  • windvastheid

In het verleden kwam Nomad nog wel eens voor in Op Pad-tententesten, maar omdat het merk zich de laatste jaren vooral richtte op grotere familietenten viel er weinig te testen. Maar nu is er de Spring II, met 4,3 kilogram totaalgewicht een tent voor mensen die met de fiets of kano op vakantie gaan.

Het tentdoek is van polyester ripstop en heeft een PU- coating aan de binnenzijde en een siliconencoating aan de buitenzijde. Alle naden zijn getapet. Opzetten is een kwestie van de stokken in elkaar zetten: twee bogen (DAC Featherlites) waarbij aan de boog bij de voortent nog twee kleinere stokken zitten. Daarna haak je de buitentent aan de stokken vast en knoop je de binnentent in de buitentent met houtje-touwtje systeem. Bijzonder is dat zowel de buitentent als de binnentent een grondzeil hebben, waarmee je dubbel verzekerd bent tegen doorslaand bodemwater. Het grondzeil dat aan de buitentent vastzit, kun je uitvouwen zodat je ook in de voortent een grondzeil krijgt.

De leefruimte is meer dan voldoende. Het slaapgedeelte meet 140 x 215 cm. Er is veel hoofdruimte (130 cm) en in de voortent (ca. 140 x 140 cm) kun je met kleine stoeltjes zelfs zitten als je niet te lang bent. Dat de tent zo hoog is, heeft wel gevolgen voor de windvastheid. Bij zware zijwind zijn de scheerlijnen geen overbodige luxe. De tent heeft twee ingangen aan de zijkanten van de voortent. Leuk detail zijn de twee (afsluitbare) ramen in de voortent.

De binnentent heeft grote bergvakken en ophangpunten voor een zaklamp in het plafond. De Spring II heeft ventilatieopeningen aan voor- en achterzijde en een grote in het dak. Deze laatste is met een extra stuk tentdoek afgedekt dat je ook los kunt halen, waardoor je een soort open dak creƫert. Handig bij warm weer.

Merk: Nomad
Model: Spring II
Prijs: € 349
Bedrijf: The Nomad Company
Website: www.nomad.info

Gerelateerd

Delen

Waardering
1343
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *