Nikon Coolpix AW110, 2013

Nog op zoek naar een handzaam cameraatje dat ook tegen een stootje kan? Kijk dan eens naar de Nikon Coolpix AW110. De AW110 is een actiecamera waarmee je tot op een diepte van 18 meter onder water kan fotograferen en filmen. Zeker genoeg als je tijdens nat weer die ene beklimming of mooie afdaling wilt vastleggen. En het maakt de camera niet heel veel uit hoe warm het is: de AW110 doet zijn werk to  10 graden onder nul. En een valpartij van 2 meter hoogte overleefd hij volgens Nikon ook.

De Nikon Coolpix AW110 heeft een 16-megapixel CMOS-sensor en filmen kan op Full HD-formaat (1080p). De ISO-gevoeligheid van de camera gaat tot 3200 ISO waardoor je ook met weinig licht toch scherpe opnames kan maken. Het Nikkor-groothoekobjectief met 5 x zoom. Het 3 inch (7,5 cm) OLED-beeldscherm heeft 614.000 pixels. Leuk is ook dat de AW110 een gps heeft die nou eens wat meer kan dan alleen een lokatie aan je foto toe voegen. De Nikon heeft namelijk ook een wereldkaart en een kompas en dus claimen de makers dat je ook routes kan uitzetten. Een hoogtemeter registreert bovendien ook nog op welke hoogte je de foto hebt gemaakt. Hoef je in de kroeg over het wel of niet behalen van de top ook geen discussie meer te voeren. Althans als de top maar niet hoger is dan 4500 meter, want hoger registreert hij niet.

Bijzonder aan de Nikon Coolpix AW110 is dat hij de functie Aktiecontrole heeft. Met de camera in deze stand kan je de camera-instellingen aanpassen door de camera heen en weer te bewegen. Handig als je bijvoorbeeld dikke handschoenen aan hebt en je de knopjes niet kan bedienen. Op de redactie zijn we natuurlijk razend nieuwsgierig of dit alles ook echt werkt en een testexemplaar is inmiddels aangevraagd. Misschien nog even wachten met kopen dus.

De Nikon Coolpix AW110 ligt vanaf deze week in de (virtuele) schappen en heeft een adviesprijs van € 349,-.

Merk: Nikon
Model: Coolpix AW110
Prijs: € 349,-
Bedrijf: Nikon Nederland
Telefoonnummer bedrijf: 020-7099000
Website: www.nikon.nl

Gerelateerd

Delen

Waardering
38275
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *