Nikon 1 AW1 camera, 2014

Dat een compact camera werkt met verwisselbare objectieven is allang niks nieuws meer. Maar een schok- en waterbestendige camera met verwisselbare objectieven is dat wel.

Nikon 1 AW1: echt outdoor

De Nikon 1 AW1 heeft tot 14,2 megapixel, een ISO bereik tot 6400, is waterdicht tot 15 m. en blijft gewoon werken tot -10C. Zoals het een echte outdoor camera betaamt, heeft de Nikon 1 AW1 een ingebouwde GPS en GLONASS ontvanger aan boord plus een ingebouwde gecombineerdehoogte/-dieptemeter, een elektronisch kompas en een virtuele horizon.

NIKKOR AW 11–27.5mm objectief

Standaard wordt de Nikon 1 AW1 geleverd met een NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6: objectief. Dit objectief heeft 2,5x zoom en een zoombereik van 11-27,5 m (kleinbeeldequivalent: 30-74 mm) dekt de meest gangbare brandpuntsafstanden en is uitstekend geschikt voor alledaagse foto’s, maar ook voor portretten en verafgelegen onderwerpen, zodat je op elk moment prachtige foto’s en films kunt maken. Los te koop is er nog de NIKKOR AW 10mm f/2.8: voor groothoekopnamen.

Extra solide

Zowel de camerabody als de lenzen zijn extra solide gebouwd. De body heeft rubberen afdichtingen op kritieke punten op de camera.De deksels hebben een dubbele vergrendeling, waardoor de kans kleiner is dat ze per ongeluk worden geopend. Een O-ring voor de objectiefvatting zorgen ervoor dat er geen water terechtkomt in het binnenste van de camera. De objectieven hebben een extra laag glas op de voorzijde die het objectief beschermen tegen water en stof.

Wisselen

Jammer is wel dat het ook bij deze camera nog steeds niet mogelijk is om de objectieven onder water te verwisselen. Een uitdaging voor andere fabrikanten.

Merk: Nikon
Model: 1 AW1
Prijs: € 839
Bedrijf: Nikon
Website: www.nikon.nl

Gerelateerd

Delen

Waardering
51766
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *