Test Merrell Outbound GTX Mid 2010

Voordelen

  • gewicht
  • comfortabel
  • grip zool

Nadelen

  • tongfixatie

Weleens van Merrell gehoord? Misschien niet. Maar laat het nou de grootste schoenenfabrikant ter wereld zijn. Merrell maakt ook serieuze bergschoenen zoals Outbound GTX Mid. Op Pad test ze uit.

Resultaten Merrell Outbound wandelschoenen test:
Het inzetgebied van de Merrell Outbound wandelschoen is wandelen met een niet te zware rugzak, denk aan meerdaagse huttentrektochten. De schoen is gemaakt van slijtvast Cordura en Ripstop Mesh en heeft een antibacteriële behandeling ondergaan die geurtjes moet voorkomen. De Merrell Outbound wandelschoen heeft een Gore- Tex binnenwerk: tijdens de test blijken droge voeten een feit.

Voetbed en zool van de Merrell Outbound wandelschoen:
Het prettige voetbed komt bij Ortholite vandaan. Onder de hiel zit een extra stuk foam om schokken tijdens het lopen te absorberen en dat werkt. De polstering rond de enkels is comfortabel. Een zeer stevige kunststof rand voorkomt dat je de boel kapot stoot op rotsen.
De Vibram-zool van de Merrell Outbound wandelschoen is grof en soepel waardoor steentjes en modder tijdens het lopen er weer uit gewerkt worden. Tijdens de test biedt de zool uitstekende grip op zowel natte als droge ondergronden. Wel vinden we ‘m wat aan de soepele kant. Het enige echte minpunt is de fixatie van de tong. Door het ontbreken van een haakje gaat deze tijdens het wandelen vaak scheef zitten.

Merk: Merrell
Model: Outbound GTX Mid
Prijs: € 210
Bedrijf: Merrell
Website: www.merrell.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
1373
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *