Lichtgewicht tunneltenten kopen

Net als koepeltenten zijn tunneltenten opgebouwd uit boogstokken, maar bij de tunnel staan de stokken in elkaars verlengde. Eigenlijk hetzelfde principe als goedkope kassen voor hobbytuinders. Het grote voordeel van tunneltenten is dat ze heel veel binnenruimte hebben in verhouding tot het gewicht. Ook zijn ze heel eenvoudig op te zetten.

Tunneltenten zijn goed windbestendig als de wind op de kop of op de kont staat, maar de grote hoge steile zijvlakken zijn echte windvangers. Met veel wind zul je alle scheerlijnen bij moeten zetten. De meeste tunneltenten zijn lengteslapers. De eenvoudigste tunneltent heeft twee boogstokken en meestal alleen een klein luifeltje. Anders wordt het met drie stokken; dan ­creëer je meteen een behoorlijke luifelruimte.

Er zijn merken die tunnelsegmenten eindeloos aan elkaar koppelen waardoor hele lange combinaties ­ontstaan. Tunneltenten voor twee personen en drie seizoenen met een luifel wegen tussen de 2 en 4 kilo voor een winterbestendig exemplaar. Neem je een eenvoudige tweestoks tunnel zonder luifel dan is 1,7 kg zo’n beetje met minimum ­gewicht.

Tent kopen

Een tent kun je kopen bij de volgende aanbieder:

Op Pad test lichtgewicht tunneltenten

> Lees de Op Pad test lichtgewicht tunneltenten uit 2014

Lees ook:
– Tentdoek: voordelen en nadelen
– Koepeltenten kopen

– Noktenten kopen
– Hybride tenten kopen
– Tipi tenten kopen
– Een tarp kopen
– Bivakzakken kopen
– Tentharingen kopen

– Tentstokken

Gerelateerd

Delen

Waardering
38896
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

3 reacties op “Lichtgewicht tunneltenten kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *