Test Keen Wanderer WP (M/V) wandelschoen

Voordelen

+ Comfortabel
+ Ondersteuning
+ Demping
+ Bescherming tenen

Nadelen

- Goed veteren noodzakelijk
- Iets zweetvoeten

Eindoordeel

De eigenwijze Amerikaanse schoenenfabrikant Keen maakt de laatste jaren eigenwijze stappen. Tot een aantal jaar geleden produceerde Keen in Azië. Vier jaar geleden verplaatste Keen een deel van de productie naar het Amerikaanse Portland om te produceren voor de Amerikaanse markt. En nu… Je raadt het al en de oplettende Oppadder heeft ze wellicht al gezien: afgelopen winter lagen de eerste in Europa gemaakte Keens in de winkel.

Europees fabricaat

Voor het voorjaar en de zomer worden deze winterschoenen opgevolgd door de Keen Wanderer WP, de eerste bergwandelschoen van Keen die in Europa wordt gemaakt. In Europa gemaakt betekent ook dat de onderdelen waaruit de schoen bestaat een Europees fabricaat zijn. En dat is goed nieuws, want dit is winst voor de Europese economie en vanwege de kortere transportafstanden ook voor het milieu.

Waterdicht en ademend

Dat we in Europa ook Keens kunnen maken bewijzen de Wanderers. De semi-mid hoge schoen – net tot over de enkel – is gemaakt van een nylon/leer combinatie en is waterdicht en ademend dankzij het KeenDry membraan. De bergschoen zit netjes in elkaar, is behoorlijk torsiestijf en het buigpunt van de zool ligt mooi onder de voorvoet. Prima dus!

Super demping!

De Keen Wanderer WP heeft een ruime instap, is makkelijk aan te trekken en draagt comfortabel. In de zool zit onder de hiel een extra schokdemper die werkt: super demping! Om de hiel goed te fixeren – anders krijg je blaren – moeten de veters goed worden aangesnoerd en een dubbele knoop in die veters is noodzakelijk: ze werken zichzelf als een Houdini nogal eens los. Als semi-mid hoge schoen is de Wanderer stevig genoeg om de enkels op wat lastigere paden te ondersteunen.

Teenbescherming

De zool biedt goede grip op natte en droge ondergronden en oneffenheden voel je er nauwelijks doorheen prikken. Ook heeft de Wanderer die super Keen teenbescherming waardoor je lekker tegen steentjes kan aanschoppen. Het KeenDry membraan doet zijn werk heel behoorlijk: waterdicht, maar wel iets last van zweetvoeten.

Gewicht per schoen: dames 450 gr (maat 7), heren 550 gr (maat 9)
Verkrijgbare maten: 39.5 tm 47.5 (heren) en 36 tm 42 (dames)

Merk: Keen
Model: Wanderer WP
Prijs: € 159,95
Website: www.keenfootwear.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
72850
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *