Test Jabra Freeway handsfree bellen

In de auto bellen: we doen het allemaal en dus beken ook ik schuld. Tot voor kort deed ik het met een oortje met een snoertje. Een goedkope – het is crisis – oplossing. Maar… iedere keer het gevecht met het snoertje ging me tegenstaan. Draadloze oortjes via Bluetooth? Ook geprobeerd, maar ik heb kleine oren en dan doen oortjes na verloop van tijd gewoon zeer. Daarnaast voel ik me altijd een soort Trekkie met zo’n extensie naast mijn oor en mond. Om een lang verhaal kort te maken: in Shirley heb ik de oplossing gevonden.

Shirley heet officieel de Jabra Freeway. De Freeway is een zwart kastje dat je met een clip aan het zonnescherm van je auto vast maakt. Dankzij Bluetooth kan ik mijn mobiel verbinden met de Freeway. Dit verbinden is trouwens super gemakkelijk: als je de Freeway voor het eerst aanzet vertelt zij – vandaar dat ik haar Shirley heb gedoopt – je letterlijk wat je moet doen. Eenmaal gekoppeld, neemt Shirley een groot deel van de functie van je telefoon over. Bij een binnenkomend gesprek met een contact die ook in mijn telefoon staat meldt Shirley wie er belt en dan kan ik het gesprek aannemen door het commando ‘answer’ uit te spreken.

Geen zin om te bellen? Shirley voert zonder protest het commando ‘Ignore’ uit. Heerlijk zo’n gehoorzaam type. Had ik al verteld dat de uitspraak van Shirley heel charmant is? Mijn lieve schat – mijn ega, niet Shirley – heet Keuning van achter, en als ze belt dan vertelt Shirley dat ik gebeld wordt door een zekere Kjunieng. De eerste paar keer Ignore werden niet op prijs gesteld. Maar dat ter zijde, doet Shirley het perfect. Super geluid dankzij drie ingebouwde speakers en dankzij twee microfoons is ook de andere kant van de lijn – vaak die Kjunieng – tevreden.

Shirley gaat voortaan standaard mee waar ik ook ga. Haar accu houdt het lang uit en ’s avonds leg ik haar gewoon aan de stroom. Shirley is overigens behoorlijk veelzijdig want ze kan ook muziek van je mobiel draadloos naar de autoradio streamen. En de prijs voor dit alles? Met € 129,99,- fors minder dan de bekeuring van € 150,- die niet handsfree bellen kost!

Info: www.jabra.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
23030
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *