Review Icebreaker Real Fleece

Voordelen

  • prima isolatie

Nadelen

  • aanschafprijs

Het kostte het merk Icebreaker een slordige tien jaar om zich in Nederland op de kaart te zetten met onderkleding van merinowol. Het bedrijf moest recht tegen de synthetische ondergoedstroom in roeien. Icebreaker wil dit kunststukje nu herhalen met vesten waarvan het fleece van de tweede (isolerende) laag is vervangen door merinowol.Dus liggen er nu ‘fleecevesten’ in de winkels die voor 100% uit merinowol bestaan.

De snit van deze ‘Real Fleece’ is modieus, dat wil zeggen dat het vest wat hoekig om de schouders valt. Voelbaar feit is dat het warmer is dan een standaard fleecevest. Omdat je het niet op de huid draagt, zijn er verder geen direct waarneembare verschillen. Blijft dus over de prijs. Die is ruwweg tweemaal zo hoog als een vergelijkbaar kwaliteitsfleece (Polartec 200).

Mocht Real Fleece desalniettemin aanslaan, dan zal dat voor de merino- afname van Icebreaker mogelijk een verdubbeling betekenen. Daarmee bereikt het bedrijf, in de woorden van eigenaar Jeremy Moon (zie interview in Op Pad 3/2009) de grenzen van wat er aan Nieuw-Zeelandse kwaliteitsmerino leverbaar is.

Merk: Icebreaker
Model: Real Fleece
Prijs: € 159.95
Bedrijf: Ideavelop
Website: www.icebreaker.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
1375
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *