Review Helsport Femund Family 4

Voordelen

  • opzetgemak
  • ventilatie
  • ruimte, stahoogte
  • gewicht
  • ideale trekkerstent voor het gezin

Nadelen

  • spanbandje brak af

De Helsport Femund Family 4 is een ideale trekkerstent voor een gezin op fietsvakantie. Met 8,1 kilo is hij vrij fors voor achterop één bagagedrager. Verdeeld over twee fietsen, kan de Femund echter prima mee. En achterin onze Burley d’Lite kinderkar paste hij ook perfect.

Het opzetten (makkie!) gaat prima in je eentje. De drie aluminium stokken schuiven zonder horten of stoten door de sleuven, tot in stevige rubberen uiteinden. Aan de andere kant klem je de stokken in kunststof kokertjes. Met de scheerlijnen hijs je de tunneltent omhoog. Wat een joekel!

Hij staat ook mooi strak, dankzij speciale spanbandjes. De binnentent (een slaapcabine waar twee volwassen en twee kinderen prima in passen) hang je met lussen in buitentent; de onderkant zet je met spanbandjes vast. Minpuntje: één spanbandje brak bij de eerste keer stevig aantrekken meteen af. De rest hield het wel waardoor we er niet minder om sliepen.

Drie grote ventilatiegaten, voorzien van muskietennetjes, maken dat de Femund uitstekend lucht. Er is één zij- ingang, maar die is wel lekker ruim en lange mensen hoeven amper te bukken. Standaard heeft de Femund geen grondzeil in de leefruimte. Dat scheelt in gewicht en op- en afbreektijd. Prima, voor een trekkerstent. Als je een grondzeil wilt, maakt leverancier Denig die voor je. Kosten: € 75. De leefruimte is zo groot dat je er met gemak twee fietsen en alle bepakking in kwijt kunt.

Merk: Helsport
Model: Femund Family 4
Prijs: € 799
Bedrijf: Carl Denig
Website: www.carldenig.nl

Gerelateerd

Delen

Waardering
12392
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *