Test Foodiezz Chicken Curry Hotpot

Na een dag lopen met een zware rugzak in de stromende regen is een snelle, lekkere warme hap een geschenk van de goden. Je haalt de Chicken Curry Hotpot van Foodiezz uit je rugzak, drukt met twee duimen stevig op de onderkant van de verpakking en tien minuten later heb je een warme kant-en-klaar maaltijd. Droom of werkelijkheid?

Het laatste! Het eten zit in een soort (Struijk)blik waaronder een aluminium bakje zit met daarin calcium, een zakje water en een breekstaafje. Door hard op de verpakking te drukken komt het water vrij en reageert met het calcium waarbij hitte vrij komt. Wij maten 72° Celsius. Na toevoeging van peper en zout (bijgeleverd) smaakte het eten heel behoorlijk.

Tot zover positief, nu het nadeel. Het pakket weegt 572 gram waarvan 274 gram de maaltijd is. Honderd gram bevat volgens de verpakking 175 Kcal en dus levert 274 gram slecht 479,5 Kcal. Even ter vergelijking: honderd gram popcorn levert 410 Kcal.

Kortom: Foodiezz smaakt best aardig en het systeem werkt, maar het geheel is zwaar en de porties zijn te klein om als volwaardige maaltijd door te gaan.

Bekijk de video:

Gerelateerd

Delen

Waardering
12377
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

  1. Sluit me aan bij de review van Gijs. Onze CHicken curry hotpot woog echter 672 gram en bood 112 Kcal per 100 gram volgens de verpakking. Er zou 300 gram voedsel in moeten zitten. In totaal levert dat 336 Kcal blijkens de verpakking. Inderdaad;
    Te zware verpakking voor te weinig opbrengst. Wel goed van smaak. Dat wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *