Review First Need waterzuiveringsapparaat

Voordelen

  • Filtert prima
  • Gebruiksgemak
  • Watersmaak

Nadelen

  • Fles niet bijgeleverd
  • Controle achteraf is eigenlijk te laat
  • Dus toch koken

Als je naar plekken gaat waar schoon drinkwater niet voorhanden is, is een waterzuiveringapparaat zoals de First
Need bijna noodzaak. Het apparaat bestaat uit een pomp met een filterelement. Aan de pomp zit een slang met een voorfilter dat grove delen tegenhoudt. Slang in het water en pompen maar.

Pompen gaat erg licht en in een minuut pomp je zo anderhalve liter vers water in een fles. Deze fles – een Nalgene bijvoorbeeld – moet je nog wel los aanschaffen. Microfiltratie haalt bacteriën (Cholera, Typhus, E.Coli), parasieten (Giardia en Cryptosporidia) en virussen uit het water. Een kern van actief kool zorgt voor een goede smaak en haalt chemische verontreinigingen ten dele uit het water. Een slok uit de fles met gefilterd modderwater smaakt beter dan water dat in veel landen uit de kraan komt.

Voor een meer exacte benadering laten we drinkwaterbedrijf Vitens een aantal gefilterde en niet gefilterde watermonsters nemen uit de Sneeker Trekvaart. Deze worden op kweek gezet waarna de bacteriegroei geteld wordt: het gefilterde water is absoluut schoon. Het enige nadeel van een dergelijk filter is dat het op een gegeven moment verstopt gaat zitten. Je merkt het als het pompen moeilijk gaat.

Het filter maak je schoon door schoon water omgekeerd door het filter te pompen. Dit kan een aantal keren, maar op een gegeven moment is het gewoon gedaan. First Need adviseert te testen met kleurstof, maar eigenlijk ben je dan altijd te laat: als de kleurstof na filtering zichtbaar is moet je het filter vervangen.

Dus daarom raden we aan het water tot slot nog te koken als je 100% zeker wilt zijn van zuiver water. In totaal zou het filter goed moeten zijn voor zo’n 500 liter.

Merk: First Need
Model: Waterzuiveringsapparaat
Prijs: € 122
Bedrijf: Aqua Vital
Website: www.aquavital.nl
Bekijk de video:

Gerelateerd

Delen

Waardering
12343
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *