Test Ergon PC2-S pedalen

Voordelen

 • Antislip materiaal
 • Solide
 • Reflectie

Nadelen

 • Alleen inbusmontage

Ergon werd bekend door hun ergonomische handvatten. Sinds kort is daar een set ergonomisch gevormde pedalen bij gekomen. Anders dan de meeste pedalen volgen de Ergon PC2-S pedalen veel meer de wat ronde vorm van de voorvoet.

Daarnaast zijn ze niet helemaal vlak, maar in het midden iets uitgehold. Fietsen ermee is erg prettig en het lijkt alsof je door de vorm meer energie in de trappers kwijt kunt. Dankzij dezelfde vorm, in combinatie met een fantastische antislip bekleding, is van de trappers roetsjen uitgesloten. Ook met nat weer!

Aan de crankzijde zit een opstaand randje dat voorkomt dat je ook hier van de trappers schuift. Tegelijk beschermt dit je ‘deftige’ schoenen tegen schuren tegen de crank. De PC2-S zijn gemaakt van supersolide kunststof en hebben goede reflectoren.

Het enige nadeel is dat ze alleen met een inbussleutel kunnen worden gemonteerd en niet met de gebruikelijke steeksleutel 15.

Merk: Ergon
Model: PC2-S
Prijs: € 69.95
Website: www.kruitbosch.nl

Gerelateerd

Delen

Waardering
12369
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

7 reacties op “Test Ergon PC2-S pedalen

 1. Hallo,

  U beweert dat de Ergon PC2-pedalen de klikpedaal of toeclips kan vervangen. Ik ga regelmatig fietsen in de bergen en vraag me nu af of deze Ergon pedalen dus een goed alternatief zijn om ermee te kunnen klimmen zonder dat ik van de pedalen schiet en toch kracht kan zetten.

  1. Toon,

   Dat hij klikpedalen vervangt lees ik in het bovenstaande stuk niet en een trekbeweging die je met klikpedalen wel maakt kan dus niet. Ik zou daarom zeker voor klimmen gewoon met klikpedalen gaan fietsen. Tenzij je lekker downhillen gaat, dan kies ik voor brede pedalen zonder spd en met spijkers.

   Gijs

 2. Geachte Redactie,

  Met teleurstelling en verbazing heb ik kennis genomen van het feit dat u enkele inhoudelijke reacties van mij heeft verwijderd.
  Deze hadden betrekking op de Ergon pedalen en een Gazelle trekkingfiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *