Review Crux AK47

De naam zegt alles en toch ook weer niets. De Crux AK47 is geen brandertje van Optimus en ook niet het beruchte, Russische wapen. Crux is een Engelse fabrikant van o.a. kleding, slaapzakken, tenten en rugzakken. De AK47 is een alpiene klimrugzak met een inhoud van 47 liter. Hij is gemaakt van een supersterk Kevlar/Cordura weefsel en heeft een lichtgewicht aluminium frame. De AK47 is een no nonsense rugzak.

Hij heeft één hoofdvak dat met een klep wordt afgesloten. In de rugzak zit een plek voor een waterzak en het doorvoergat voor de drinkslang is extra groot, zodat een geïsoleerde variant ook past. De klep heeft een vak aan de buitenzijde met een goede waterdichte rits. Aan de binnenzijde zit nog een klein vakje. Aan de buitenzijde zitten goede houders voor wandelstokken, ijsbijlen of pickels en een goede grote rode handgreep.

De AK47 doet zijn naam eer aan: hij bleek in de praktijk net zo slijtvast en betrouwbaar als zijn Russische naamgenoot. De zak draagt prettig, heeft voldoende stelmogelijkheden en is nagenoeg waterdicht dankzij de getapete naden. Het enige minpuntje zijn de wat laag uitgevallen elastische zakken aan weerszijden van de heupband. Ze zijn goed voor een paar handschoenen, maar te laag om een drinkfles stevig in weg te pakken. De prijs van € 190 is fors, maar terecht: de Crux AK 47 is een investering voor jaren.

Gerelateerd

Delen

Waardering
1329
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *