Breitling Emergency II horloge, 2013

Horlogefabrikant Breitling komt met een heel vernuftig horloge: de Breitling Emergency II. De Breitling Emergency II heeft een noodzender aan boord waarmee je een noodsignaal kan uitzenden en zoek- en reddingsacties kunnen worden gestart.

Cospas-Sarta satellietsysteem
Door een pin aan de zijkant van de Breitling Emergency II uit te trekken, wordt de antenne geactiveerd en het noodsignaal uitgezonden. Het noodsignaal wordt uitgezonden uit op een dubbele frequentie volgens het internationale alert-systeem via het internationale Cospas-Sarta satellietsysteem. Dit systeem is gebaseerd op een satellietnetwerk in de onderste laag van de ruimte en grondstations. Sinds de start in 1985 heeft het Cospas-Sarsat systeem  samen met zoek- en reddingsautoriteiten zo al meer dan 26.000 levens gered.

MicrozenderD
De Emergency II is uitgerust met een microzender die na activatie gedurende 24 uur om-en-om uitzendt op twee aparte frequenties. Eerst wordt elke 50 seconden een digitaal signaal van 0,44 seconde uitgezonden op 406 MHz, bestemd voor satellieten; daarna wordt elke 2,25 seconde een analoog signaal van 0,75 seconde uitgezonden op de 121.5 MHz frequentie. Op deze manier worden accurate en betrouwbare gegevens van noodsignalen en locatiebepalende gegevens verkregen.

Energie
De factor energie was een cruciaal onderdeel bij het ontwikkelen van de Emergency II. De Cospas-Sarsat voorschriften eisen dat zenders in staat moeten zijn om 24 uur uit te zenden, zelfs bij -20. Samen met een van de beste instituten op dit gebied heeft Breitling een splinternieuwe accu ontwikkeld, speciaal geschikt voor dit horloge.  Om de betrouwbaarheid van de Emergency II in noodgevallen te waarborgen, heeft Breitling ook een oplaadtester ontwikkeld die van tijd tot tijd de accu herlaadt en tegelijkertijd de goede werking van de zender controleert.

40.000
Zoals de naam Breitling Emergency II al doet vermoeden, is dit niet het eerste horloge dat Breitling maakt met een noodzender aan boord. In 1995 kwam Breitling met het eerste polshorloge met ingebouwde microzender. Gebruikmakend van de internationale 121.5 MHz noodfrequentie voor vliegtuigen, is de Breitling Emergency ontworpen om piloten of passagiers na een vliegtuigongeluk zo accuraat mogelijk op te sporen. Van deze eerste Breitling Emergency zijn zo’n 40.000 exemplaren verkocht en de prijs v.a. € 14.320.-. is voor velen dus belemmering om dit levensreddende horloge aan te schaffen.

Merk: Breitling
Model: Emergency II
Prijs: € 14.320
Bedrijf: Breitling SA
Telefoonnummer bedrijf: +41 32 654 54 54
Website: www.breitling.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
45598
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *