Review Adidas Terrex Pro

Voordelen

  • compleet
  • draagt prettig
  • anti-condens binnenbril
  • beschermt subliem
  • ook op sterkte leverbaar

Nadelen

  • prijzig, zeker op sterkte

De Adidas Terrex Pro is een zonnebril voor in de sneeuw. Bijzonder aan de bril is het Twin Filter: een condenswerende binnenbril die voorkomt dat de lenzen beslaan of bevriezen. Daarnaast is de Adidas ook geschikt te maken voor wie een bril op sterkte draagt.Het montuur is geheel conform de mode: groot! Prettig, want het blikveld is bijna panoramisch. Het formaat is overigens geen probleem bij het dragen van een ski- of klimhelm. De Terrex Pro is leverbaar met verschillende kleuren lenzen.

Wij testten de bril tijdens een beklimming van de Wildspitse met de Space lens. Deze categorie 4 glazen zijn uitstekend in de sneeuw en op de gletsjer, maar te donker voor in de auto. De lenzen geven een mooi, rustig beeld. De anti-condens binnenbril klik je in het montuur. De aansluiting op het gezicht is perfect en dankzij de zachte schuimrubber randjes en de siliconen neusbrug zit de bril erg comfortabel. Het voordeel is ook dat wind uit je ogen blijft. De anticondens werking is doorgaans goed, alleen bij zware inspanning besloeg de bril af en toe. De bril wordt geleverd met een kunststof neuskapje om de neus tegen felle zon te beschermen. Verdere pluspunten zijn de verstelbare poten, die je los kunt klikken en vervangen door een elastische band.

Brildragers hebben de keuze om de bril van een insert met glazen op sterkte te voorzien. Dit is verreweg de goedkoopste methode, maar je kunt dan het anti-condens gedeelte niet meer met goed fatsoen gebruiken, omdat: a) de optiekglazen te dicht bij je ogen komen te zitten en b) je door drie lagen kunststof heen kijkt en dat is optisch niet helemaal zuiver meer. En zonder anti-condens lens gaat een groot deel van het unieke van Terrex Pro verloren. Dus… vervang je de mooie optiek van Adidas door lenzen op sterkte. Dat hebben we ook laten doen en met goed gevolg: de lenzen op sterkte zijn bijna net zo mooi als de Space glazen. Maar bereid je voor op een stevig prijskaartje dat, afhankelijk van de sterkte, hoog of nóg hoger zal uitvallen.

Merk: Adidas
Model: Terrex Pro
Prijs: € 253 (vanaf)
Bedrijf: Adidas/Silhouette
Website: www.adidas.com/eyewear

Gerelateerd

Delen

Waardering
1330
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *