Action camera test

De tijd dat je uitsluitend met een grote spiegelreflex om je nek op wandelvakantie of fietsvakantie ging, is dankzij de komst van de action cam definitief voorbij. Hulde aan GoPro die dit ongeveer in z’n eentje voor elkaar kreeg. Maar de Amerikanen zijn niet meer de enigen. Op Pad, de outdoorspecialist van de ANWB, test zeven action amera’s.

Welke action camera’s zijn getest?

GoPro Hero4 Silver, € 429,99

Kleine, goede waterdichte behuizing, brede accessoires lijn, goede beeldkwaliteit, veelheid aan montagemogelijkheden, instellingen (…)

Naar de testresultaten

lijn-1px

Sony HDR-AS200VR , € 300

Misschien geen 4K resolutieformaat – dit heeft de duurdere broer wel – maar het meest opvallende is het uitstekende beeld dat de prettig (…)

Naar de testresultaten

lijn-1px

GoPro Hero4 Session, € 329,99

Het kon dus nog kleiner en lichter. Iets minder functionaliteit, maar zeker zo handig. Door die ene knop mis je nooit meer wat. Waterdicht genoeg (…)

Naar de testresultaten

lijn-1px

Panasonic HX-A500 , € 339

Bijzonder setje door zijn tweedeling. De camera is de kleinste en lichtste en voel je niet op een helm. De losse accu is handig, omdat de (..)

Naar de testresultaten

lijn-1px

TomTom Bandit, € 429

Wat zwaar op een helm, voor de rest prima. Goede beeldkwaliteit en functionaliteit. Super accu, ook bij vrieskou. Handige app. New kid on the block (…)

Naar de testresultaten

lijn-1px

Shimano Sport Camera CM-1000, € 299

Klein en licht. Dat zijn de sterkste punten. Redelijk te bedienen. Toch moeten de connectiviteit, de software en de videoformaten beter gezien (…)

Naar de testresultaten

lijn-1px

Garmin Virb XE, € 449

De Garmin Virb XE action camera is wat aan de zware kant voor een helm, voor andere bevestigingen prima. Degelijk, gemakkelijke (…)

Naar de testresultaten

lijn-1px

Hoe zijn de action cams getest?

De action camera’s zijn de praktijk getest waarbij gelet is op gebruiksvriendelijkheid, bevestigingsmogelijkheden, batterijduur, gewicht, maat, smartphone-connectiviteit, beeldkwaliteit en geluid, schokbestendigheid, waterdichtheid en vrieskou. Deze waterdichtheid werd getest in een laboratorium-opstelling waar de camera’s een kwartier lang onder een douche van verneveld water gingen. Bij de vriestest werden de camera’s diepgevroren bij 0 °C, -10 °C, -15 °C en -20 °C.

Eindconclusie van de Op Pad action camera test

Alle zeven geteste action camera’s zijn kleine grootheden en presteren naar verwachting, al vinden we dat de Shimano wel een beetje achterloopt. De montage-wijze van GoPro is de standaard en het is slim van Garmin en Shimano dat zij ook hiervoor kiezen. De Panasonic is door zijn losse huis/camera een bijzondere: weinig gewicht op het hoofd en een accu lekker warm onder de jas! Voor de koude zijn de Sony en de TomTom ook een aanrader. Sony en TomTom hebben een eigen montage waarbij Sony de meeste accessoires levert. In de praktijk bevalt het kleine platte van de beide GoPro’s het best, gevolgd door de Garmin. De cams van TomTom en de Garmin vinden we als helmcamera wat zwaar.

Beste Koop & Testwinnaar

De Sony verdient de titel Beste koop omdat het voor een scherpe prijs een prima camera is. De meest veelzijdige actie camera van deze test is een action camera van GoPro: de Hero Silver en daarmee verdient hij de titel Testwinnaar.

Gerelateerd

Delen

Waardering
70462
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *