Webs & Apps Le Marche, Italië

Le Marche heeft in de gaten gekregen dat het een toeristisch interessante regio is. Op dit moment is Le Marche zelfs de meest productieve regio op het gebied van digitale informatie-voorziening van Italië! De afgelopen tijd is er een explosie aan websites, facebookpagina’s en apps verschenen. Veelal in het Italiaans, maar in toenemende mate ook in het Engels. Een aantal interessante voor komende zomer vind je in dit blog.

Nationaal Park Monti Sibillini

De website van Federico Rossi en Nicoletta Scopa bevat veel informatie over het Park Monti Sibillini. Wij gebruiken o.a. hun meteo overzicht voor drie dagen voor alle windstreken. Accommodatie , verschillende campings en berghutten in het park worden via overzichtelijke kaartjes aangegeven. Ook worden verschillende buitensporten uitgelicht,  begeleid door bergwandel- of gediplomeerde berggidsen of suggesties voor 1 of meerdaagse wandelingen die je zelfstandig kunt ondernemen.

Via de website zijn 6 verschillende boekjes te bestellen, samengesteld door henzelf (€ 7,50 euro per boekje). In het  Italiaans en Engels worden de plaatsen en omgeving Amandola, Montemonaco, Montegallo, Bolognola/Fiastra, Norcia/Castellucio, Arquata del Tronto en Preci beschreven. In elk boekje worden suggesties gedaan voor lichte tot middel zware wandelingen met een korte beschrijving er bij. Echt een leuke aanvulling voor een ieder die in de omgeving van een van deze stadjes op vakantie gaat.

De populaire Grande Anello dei Sibillini is inmiddels op verschillende manieren te doen. De 9- daagse wandeltocht als klassieker, een vijfdaagse fietstocht per MTB of via verharde wegen op de racefiets. Federico en Nicoletta  geven heel veel informatie op hun website over deze beroemde tocht op de grens van Le Marche en Umbrië.

Gratis downloads

Via deze website kun je een App downloaden met veel wandelinformatie over de Monti Sibillini, inclusief de Grande Anello dei Sibillini. Voor een klein bedrag zijn tracks van wandelingen te downloaden. Vele van deze wandelingen zijn echter ook gratis te downloaden.

Wandeling of concert?

In het voorjaar en de zomermaanden worden er op bijzondere plaatsen in de Sibillini en de zuid Marche culturele en/of sportieve evenementen georganiseerd. Wat te denken van een avond concert midden in de Sibillini op 1500 m met uitzicht over de Piano Grande? Of een wandeling naar een middeleeuws kerkje waar een vioolconcert wordt gespeeld? Echt een pareltje!

Grotten

Dan is er de mooie website over de spectaculaire grotten van Frasassi. Er bestaat ook een leuke Android App: ‘Grotti di Frasassi-Guida’. De grotten zijn in het gelijknamige Park Gola della Rossa e di Frasassi bij het stadje Fabriano. Naast de normale rondleidingen zijn er ook begeleide speleotochten te doen van 3-5 uur.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Truffels, kunst en blauwe stranden

Heel verrast waren we met de 4 gratis Apps van de Regione Marche. Ze hebben alle verschillende thema’s en zijn in het Engels te downloaden.

  • App Parchi e Natura; informatie over de verschillende nationale en regionale parken van Le Marche en een overzicht van vele sportieve activiteiten die zelfstandig gedaan kunnen worden of onder begeleiding. Het varieert van zeilen op de Adriatische zee met verschillende zeilscholen, wandelen in de Sibillini tot sportklimmen in de verschillende klimgebieden ten zuiden van Ascoli Piceno.
  • App Made in Marche; een App voor lekkerbekken, over truffels, wijn en heerlijke  gerechten en sfeervolle restaurants.
  • App Marche in Blue; de stranden van de Marche zijn schoon en hebben ook dit jaar weer een Europese waardering gekregen, ‘La Bandiera Blue’. Op de app vind je  informatie over de badplaatsen en stranden aan de Adriatische zee en wat er te doen is.
  • App The Genius of Marche;  de regio kent een keur aan kunstschilders, componisten, operazangers en knappe koppen. Voor diegene die de achtergronden wil weten van de vele standbeelden,  prachtige gebouwen etc. is dit een hele leuke app. Vul je deze aan met de App Happy Museum, dan heb je alle ingrediënten voor een cultureel rijke vakantie in de Marche.

Mountainbiken

Voor ervaren mountainbikers is er de website met tracks en mooie foto’s van een groep fanatieke mountainbikers.. De tracks zijn ingedeeld naar zwaarte. Over het algemeen: pittig fietsen maar oh, zo mooi!

Sportklimmen

Voor de sportklimmer is er  de site met veel informatie over sportklimgebieden ten zuiden van de stad Ascoli Piceno. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de uitgebreide topokaart ‘Calcare di Marca’ (isbn 978-88-96634-52-3) met honderden routes op overzichtelijke kaartjes.

Tot slot

Tot slot beleven we veel  plezier aan de facebook pagina ‘Discovery Marche‘. Een site met veel korte informatie en prachtige foto’s.  Wanneer je de site liked word je dagelijks verrast met een vleugje Le Marche!

Bovenstaande websites en apps zijn een kleine selectie uit een grote berg informatie die inmiddels beschikbaar is. Google ‘Le Marche’ en je krijgt dagen voorpret. Veel plezier en misschien: ‘Ci Vediamo!

Foto’s: www.rubendrenth.com

Gerelateerd

Delen

Waardering
56381
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *