Wandelen Kythira Griekenland + video

Het Griekse eiland Kythira is op zoek. Naar wandelaars die over haar eeuwenoude paden willen wandelen. En naar die eeuwenoude paden zelf, die deels nog overwoekerd zijn door struiken. Op Pad pionierde over dit vriendelijke eiland, waar ooit de godin van de liefde aanspoelde.

Het wandelgebied
Kythira ligt ten zuiden van de Peloponnesos en behoort tot de Ionische eilandengroep. Het eiland ligt op het kruispunt van 3 zeeën, de Ionische, de Egeïsche en de Kretenzer Zee. Kythira kent een grote verscheidenheid aan landschappen. Het noorden bestaat voornamelijk uit eucalyptusbossen, struiken en bosjes. In het zuiden liggen de meeste van de ongeveer zestig dorpen. Het oosten heeft wat stranden en het westen is ruw, rotsachtig en groen met beekjes en bronnen. Op het eiland vind je variërend uitgestrekte eucalyptusbossen, dromerige dorpjes, terrasgaarden vol olijfbomen, groene valleien en diepe kloven met kolossale rotspunten. De meeste van de dorpen zijn met elkaar verbonden via monopatia’s, ezelspaden. Ze worden met Europese subsidie geschikt gemaakt voor wandelaars. Veel Kytherianen hebben in Australië gewoond, of familie die er woont of gewoond heeft, en veel eilandbewoners spreken dan ook opvallend goed Engels.

De wandeltocht op Kythira
Vijf dagtochten tussen 18 – 25 km, verspreid over het eiland vanaf vaste standplaats Agia Pelagia. We hebben verschillende tochten gecombineerd uit het wandelgidsje ‘Kythira doorlopend’ van Frank van Weerde. Het boekje is te bestellen via www.pyrgoshouse.com.

Meer informatie over wandelen op Kythira?
Download de PDF-bestanden onderaan deze pagina.

Bekijk de video:
Bekijk hoe het maken van de Op Pad cover tot stand kwam!

Downloads


Delen

Waardering
23669
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

4 reacties op “Wandelen Kythira Griekenland + video

  1. Wij zijn 3 x op Kythira geweest (2x met Kerst en 1x in de zomer) Elk jaargetijden heeft een eigen charme. In de winter heerlijk wandelen en in de zomer een uitstekende zonvakantie met zeer goede restaurants. Typisch authentiek Grieks

  2. Kythira is een heel bijzonder eiland, met veel verschillende gezichten. zijn er al div. keren geweest.
    zijn er nog lang niet uitgekeken, met een vriendelijke
    bevolking en heerlijke Taverna`s, wat wil een mens nog meer.!

  3. leuk eiland ben er 2 keer geweest. Boekje Kythira doorlopend is ook te koop op het vliegveld in de kiosk. Kijk ook eens op de site eengriekseiland.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *