Wandelen South West Coast Path, Engeland

Wandelen over het spectaculaire Engelse South West Coast Path is een ervaring die een echte wandelaar niet mag missen. Op Pad deed de laatste vijf etappes.

Het wandelgebied

De kust van het graafschap Dorset in Zuidwest-Engeland tussen Abbotsbury en Poole. Een weide- en coulissenlandschap, afgewisseld door de bebouwing van badplaatsen als Weymouth en Swanage en Portland Island, een eiland verbonden door een brug met het vasteland, met één grotere plaats, de vissersplaats Fortuneswell, open steenmijnen, een mooie kuststrook van kiezelstranden, rotsen en kliffen en de vuurtoren Portland Bill. Deze kust staat bekend als de Jurassic Coast. Door erosie kwamen hier rotslagen aan de oppervlakte uit verschillende geologische tijdvakken die tot 185 miljoen jaar terug gaan in de tijd, het Mesozoïcum. Er zijn veel fossiele vondsten gedaan, zoals gave pootafdrukken van Dinosauriërs of ‘Fossil Forest’, een verzameling boomstronken die 150 miljoen jaar oud zijn.

De wandeltocht

Abbotsbury naar Poole, de laatste 100 kilometer in 5 dagen van het ca. 1000 km lange South West Coast Path.

De etappes

1: ABBOTSBURY – FORTUNESWELL, 20,4 km.
Een vrij vlakke etappe door een typisch Engels coullisenlandschap.
2: FORTUNESWELL – FORTUNESWELL, 19,5 km.
Rondje om Portland Island langs kiezelstranden en bruine kliffen met een mooi uitzicht op Fortuneswell.
3: FORTUNESWELL – LULWORTH, 29,3 km.
Door de badplaats Weymouth, langs de pittoreske vissershaven en de boulevard. Daarna door weides en langs steile kliffen.
4: LULWORTH – SWANAGE, CA. 29 km.
Het begin van de etappe voert door MOD Ranges (militair oefenterrein) en is alleen opengesteld in weekeinden en schoolvakanties. Wij moesten eromheen. Daarna langs hoge kliffen, af en
toe gaat het steil op en neer. Een mooi en dramatisch landschap.
5: SWANAGE – POOLE, 21 km.
In het begin langs witte kliffen, de laatste kilometers naar Poole gaan over een langgerekt zandstrand. Een vlotte etappe waarna je voldoende tijd overhoudt om de bus terug te nemen naar het beginpunt om eventueel je auto weer op te pikken.

Zwaarte/moeilijkheidsgraad

Etappe 3 was het zwaarst vanwege de lengte (ca. 29 km) en de steilste klims. Over het algemeen een eenvoudige tocht over duidelijke paden waarbij je meestal vlak loopt of licht klimt of daalt.

Wat is het beste seizoen voor een wandeling van South West Coast Path

Hele jaar mogelijk. Wij liepen halverwege april.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Extra informatie over wandelen van het South West Coast Path

Download de pdf-bestanden onderaan deze pagina.

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
2630
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *