Wandelroutes Noordhollands Duinreservaat, Nederland

Tussen Castricum en Egmond ligt het Noordhollands Duinreservaat. Een heerlijk gebied om uit te waaien op wandelpaden door strand en duin.

Het wandelgebied
Het duingebied in Noord-Holland. Hier liggen de breedste duinen van Nederland, op sommige plekken 5 km breed. De duinen zijn in beheer bij waterleidingbedrijf PWN. Om er te wandelen heb je een toegangskaart nodig. Je kunt die kopen bij de slagboom aan de verschillende ingangen tot het wandelgebied, o.a. bij de parkeerplaats aan de Geversweg, bij VVV Castricum die even buiten het station is gehuisvest (gesloten op zondag) of bij Bezoekerscentrum De Hoep. Dagkaart kost € 1,50, kinderen tot 15 jaar gratis.

De wandeltocht
Tweedaagse wandeling, van totaal ca 45 km. Dag 1: van Castricum in een lus naar Bakkum, ca 25 km. Dag 2: van Bakkum richting Egmond aan Zee, en via het strand terug naar Bakkum/Castricum, ca 20 km. Tussen Castricum, Bakkum en Egmond aan Zee rijdt bus 164.

Navigatie
Kaart, markering, gps. Door het hele Noordhollands Duinreservaat lopen fraaie fiets- en wandelpaden. Ze zijn met paaltjes gemarkeerd en je kunt ze aaneen knopen tot (lange) dagtochten en meerdaagse wandeltochten.

Zwaarte/moeilijkheidsgraad wandelroute
Eenvoudig. De wandeltocht gaat grotendeels over onverharde en halfverharde paden door het duingebied. Terug over het strand. Korte stukjes gaan over verharde fietspaden. Afhankelijk van eb/vloed kun je de wandeling aanpassen: op de heenweg langs het strand, of juist op de terugweg.

Vervoer naar Castricum
Castricum heeft station, vanaf Utrecht 2x per uur een trein, reistijd ca 1 uur. Vanaf station Castricum kun je direct de route oppikken. Tussen Castricum, Bakkum en Egmond aan Zee rijdt bus 164.

Wat is het beste wandelseizoen?
Het hele jaar door, maar vooral lekker tijdens gure doordeweekse dagen. Dan is het rustig en kun je kiezen: beschut wandelen in het bos of door duinvalleien, of hangen in de wind langs de vloedlijn. Na storm en dan vooral bij noordwestenwind zijn de beste jutter-omstandigheden.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Overnachten nabij de wandelroute
Indien je wilt overnachten, op deze site staat een overzicht van campings in Noord-Holland.

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
2753
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *