Wandelen Mourne Mountains, Ierland

Nederlanders bikkels? Niet vergeleken bij de bewoners van Noord-Ierland. Die rennen pas de heuvels in als het mist en miezert. Op Pad ging wandelen, ook in mist en regen, en maakte vijf fraaie dagtochten door de Mourne Mountains en langs de Antrim Coast.

Wandelgebied

De Mourne Mountains in Noord-Ierland zijn een compact berggebied met dicht opeen gelegen pieken, waarvan 12 boven de 2000 foot. Ze zijn zo’n 58 miljoen jaar geleden gevormd en bestaan voornamelijk uit graniet. In de loop der eeuwen hebben gletsjers, wind en regen de toppen afgevlakt. Het zijn de hoogste en meest dramatische bergen van Noord-Ierland. Het is een gebied waar je in één dag doorheen kunt rennen – zoals trailrunners doen – of waar je eindeloos de toppen aaneen kunt rijgen tot fraaie dagtochten.

Wandeltochten

Vijf dagtochten: drie in de Mourne Mountains; twee langs de noordkust: North Antrim Coast en Rathlin Island.

Zwaarte/moeilijkheidsgraad van de wandeltocht

Gemiddeld voor de Mourne Mountains. Wandelingen tussen 250 en 854 m. hoogte. Technisch eenvoudig, op sommige trajecten is hoogtevrees onhandig. Voor de kustwandelingen: eenvoudig tot gemiddeld. Je loopt op hoogte langs de kust, overwegend vlak.

Navigatie wandeltocht

Mourne Mountains: ­topokaart, kompas, gps, halve dag markering Mourne Way. Kust: markering Causeway Coastal Way; op Rathlin Island markering + kaart.

Vervoer naar de Mourne Mountains

Vliegen op Belfast; taxi of bus naar Newcastle (in N-­Ierland). Newcastle – Ballycastle (kust) met de bus (1x overstap).

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Vervoer ter plekke

De Mourne Rambler Bus rijdt rond de Mourne Mountains en verbindt de belangrijkste startplaatsen van de bergwandelingen. Rijdt in het seizoen elk uur, niet op maandag. ­Vertrek vanuit Newcastle.

Overnachten nabij de Mourne Mountains

Badplaats Newcastle aan de voet van de Mourne Mountains. Het heeft voldoende accommodatie van budgetonderkomens tot een ****-hotel.

Extra informatie over wandelen in Noord-Ierland?

Download de pdf-bestanden onderaan deze pagina.

Bekijk de video:

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
25144
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

4 reacties op “Wandelen Mourne Mountains, Ierland

    1. Gaat het om de pdf met praktische informatie die nu onderaan het artikel staat? Of om de pdf van de reportage uit tijdschrift Op Pad? Deze reportage staat nog niet online, het tijdschrift waarin het is gepubliceerd ligt momenteel in de winkel. Wij plaatsen de reportages pas na ca. 6 maanden online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *