Wandelroute Marvin Gaye Tour Oostende, België

Oostende Zelfs als het regent, voelt de kust er licht. In de stad zelf is het ook al precies goed. Altijd een zoutje bij het biertje en een mercike voor een dankjewel. Zucht. Geen wonder dat Marvin Gaye, de grote soulzanger, in Oostende herstelde en er zijn grootste hit schreef. Wij wandelen de Marvin Gaye Tour.

Het wandelgebied

Wij wandelden drie dagen door Marvin Gaye’s Oostende en omstreken; dag één vanuit de stad langs de kust naar het noorden, dag twee door de stad zelf (gedeeltelijk met de Walkumentary Marvin Gaye in de oren), en dag drie naar de natte binnenlanden.

Wandeltochten

De wandeltochten kun je doen vanaf je hotelkamer, de Marvin Gaye tour kun je huren bij het toeristenbureau, Monacoplein 2, www.visitoostende.be. Meer Marvin: www.marvingaye.be/nl

Dag 1: Een kleine 25 km door havengebied, duinen en kust. De route door de Oostoever (5,3 km) is als brochure te krijgen bij de VVV.

Dag 2: De Marvin Gaye Tour huur je inclusief iPod bij de VVV. Kosten: € 5. De route is ongeveer 10 km lang.

Dag 3: Vanaf de kinderboerderij is deze route door de polders ten oosten van Oostende 13 km; als je begint in de stad een km of 5 meer. Van deze route bestaat ook een brochure met kaart en beschrijving.

Wat is de beste tijd om de Marvin Gaye Tour Oostende te wandelen?

Buiten het seizoen, wij gingen in februari, prachtig!

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Overnachten nabij de Marvin Gaye Tour

Het Mondo Hotel is een perfecte locatie. Prima kamers en een eetzaal die is opgesierd met tekeningen van kunstenaarstrio Afreux en een immense foto van een van de zeemannen van Stephan Vanfleteren. Tweepersoonskamers v.a. € 69, elke dag champagneontbijt.  Leon Spilliaertstraat 1 – 8400 Oostende.  Tel: +32.59 70 08 06 reception.ostend@mondohotels.eu

Vervoer naar Oostende

Trein naar Oostende, 1 overstap in Antwerpen. Reistijd: 4u12. Retourprijs vanaf Amsterdam C € 102,80 p.p., met voordeelurenkaart € 80,80 p.p. Bijzonderheden: in de zomer 2012 België Promo vanaf elk station in Nederland– Oostende v.v. € 38 p.p., uiterlijk drie dagen voor vertrek te boeken.

Meer informatie over wandelen van de Marvin Gaye Tour in Oostende?

Download de praktische informatie (pdf) onderaan deze pagina.

 

 

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
28942
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *