Wandelroute Kiekendiefpad in Zuid-Beveland, Zeeland, Nederland

Zeeland vooral een fietsprovincie? Dan ken je het Kiekendiefpad nog niet. We wandelen vanuit Goes over malse graspaadjes, over groene dijken en dwars door velden van Zuid-Beveland.

Het wandelgebied in Zuid-Beveland, Zeeland
Er zijn twee wandeltochten gemaakt van circa 20 kilometer per dag met Goes als standplaats. Het Kiekendiefpad is een bewegwijzerde wandelroute van 75 kilometer in de omgeving van het Wester- en Oosterschenge in Zuid-Beveland. De wandelroute is bewegwijzerd volgens het knooppuntensysteem, waardoor je als wandelaar jouw eigen route kan bepalen.

De tweede dag wandelden we door het Nationaal Landschap ‘de Zak van Zuid-Beveland’. Hier bevindt zich het wandelnetwerk “Sporen in de Zak”. Dit netwerk verbindt ruim 180 kilometer aan wandelpaden die kriskras door het landschap lopen. Er wordt niet alleen gebruik gemaakt van bestaande wegen, maar ook van nieuw aangelegde paden die grotendeels onverhard zijn. Je wandelt over dijkjes, langs akkerranden en door wuivende rietkragen.

Moeilijkheidsgraad van de wandelroute Kiekendiefpad
Tijdens het wandelen in Goes kom je geen hoogteverschillen tegen. Het zijn ontspannen wandelroutes om te lopen.

Navigeren tijdens het wandelen van het Kiekendiefpad
Volg knooppuntnetwerk ‘Sporen in de Zak’ via de bordjes onderweg en de wandelknooppuntkaart ‘Zak van Zuid-Beveland’. Verkrijgbaar bij: de Zeeuwse VVV’s en via www.zeelandshop.com. Om bij de startpunten van de wandelroutes te komen, gebruikten we een huurfiets. De GPS routes van beide wandelingen kun je hieronder downloaden.

Wat is het beste seizoen om te wandelen?
Vooral het voorjaar is een mooie periode om te gaan wandelen. De voorjaarsbloemen zijn dan in bloei op de bloemendijken en je ziet overal jonge dieren. Op dag 2 is het gebied tussen knooppunt 13 en 77 afgesloten van 15/3 t/m 15/7. Kom je buiten deze periode dan is dit zeker een aanrader om te volgen. Dit geldt ook voor het ganzengebied tussen de knooppunten 40 en 56. Dit traject is alleen opgesteld tussen 15/7 en 15/10 en dus leuk om in de zomer mee te nemen.

Vervoer naar Goes, Zuid-Beveland
Trein: Utrecht – Goes (met 1 overstap). Een fiets is makkelijk mee te nemen in de trein. Een fiets mag buiten de spits meegenomen worden met een dagkaart van € 6,-. Ter plaatse kun je fietsen huren bij Fietsverhuur, Station Goes, Lijnbaan 15, 4461 HK Goes, tel. (0113) 21 41 70. Let op! Het bevindt zich aan de voorkant van het station aan de linkerzijde naast de opstapplaatsen voor de bussen. Daar gaat een trap naar beneden.

Van onze reispartner SNP Natuurreizen

Wilt u meer weten over wandelen in omgeving van Goes? Download hieronder het volledige artikel of de GPS bestanden.

Downloads


Gerelateerd

Delen

Waardering
12125
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *