Wandelen Kefalonia en Ithaka, Griekenland

Het Griekse eiland Kefalonia heeft alles in zich voor een perfecte outdoorbestemming: bergen, verlaten baaien, dorpjes en natuurlijk héél véél zon. Op Pad vond de mooiste wandelpaden van Kefalonia en buureiland Ithaka.

Het wandelgebied
Kefalonia is een echt eiland met één bergrug en één echte top: de Enos (1627 m). Er zijn ongekende wandel- en klimmogelijkheden. Helaas zijn die lastig uitvoerbaar door het ontbreken van kaartmateriaal, gidsjes en routes. Kefalonia is bergachtig, maar nergens bijzonder steil. Het klimaat is gematigd.

Wandeltochten
Vijf pittige dagwandelingen tussen de 15 en 30 kilometer.

Wat is de beste tijd voor een wandeling op Kefalonia?
Het hele jaar. Maar april/mei en september/oktober zijn ideaal: warm, maar niet te heet. Hou ’s winters rekening met een pak sneeuw op grotere hoogte. Het kan behoorlijk fris worden (zeker met de koude wind vanaf de Ionische Zee). De zomermaanden zijn warm (minstens 28 graden), bovendien wordt het eiland die maanden overspoeld door toeristen.

Gerelateerd

Delen

Waardering
1043
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

3 reacties op “Wandelen Kefalonia en Ithaka, Griekenland

 1. Goede avond,

  Ik wil me registreren maar het lukt niet, nu kan ik deze niet downloaden:
  Artikel: Wandelen Kefalonia en Ithaka, Griekenland
  Praktische informatie: Wandelen Kefalonia en Ithaka, Griekenland
  GPS-bestanden Wandelen Kefalonia en Ithaka, Griekenland

  Groetjes Anke

 2. Ik heb geprobeerd iets op jullie reactie rubriek te schrijven maar ik weet niet of het gelukt is. groetjes brigitte van ras bankers

 3. hallo
  ik vind jullie wandelingen op kefalonia en ithaca geweldig!! graag zou ik van jullie de gps bestanden en of de route beschrijvingen van de wandelingen overnemen. Graag hoor ik nog iets van jullie en wat de eventuele kosten zijn. groetjes brigitte van ras

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *