Wandelen in Nationalpark Hohe Tauern

De overgang van het winterseizoen naar het wandelseizoen wordt niet alleen ingeluid door het verdwijnen van de sneeuw, maar ook door het omzetten van een mentale knop. Was ik de afgelopen maanden vooral bezig met sneeuwcondities in relatie tot skiën (skiles) (en in mindere mate want nauwelijks tijd sneeuwschoen‑wandelen en skitouren), wil ik nu vooral weten wanneer sneeuw op grotere hoogte verdwenen is.

Vroeg warm
Gelukkig lijkt dat dit jaar redelijk vroeg te zijn. In de drie jaar dat ik nu in Mittersill woon, heb ik nog niet meegemaakt dat temperaturen zo vroeg in het jaar al boven 25°C stegen. Dat zorgt er nog niet voor dat sneeuw en sneeuwvelden boven de boomgrens al weg zijn; tegelijkertijd zie ik de sneeuwgrens bijna elke dag een stukje verder omhoog kruipen. Nog even, dan worden weer middelzware en zwaardere tochten gelopen. Dan begint het seizoen echt!

Wandelen in de dalen
Tot die tijd beperk ik me tot eenvoudige wandelingen in de dalen die vanuit het noorden zuidwaarts het Nationalpark Hohe Tauern insnijden. Eén van de mooiste wordt zelden door toeristen gelopen. Op de kaart lijkt het een weinig interessant zijdal van het Stubachtal (Weißsee). In werkelijkheid loop je langs prachtig, wildstromend water omhoog het bos uit het almlandschap in. Het pad voert verder naar het prachtige daleinde, terwijl links en rechts de grote hoeveelheden smeltwater voor watervallen zorgen, waarvan hoogzomer niets meer over is. De route wordt weliswaar deels overspoeld door smeltwater, maar is niet moeilijk waardoor ik uitgebreid van de omgeving kan genieten.  Een simpele, schitterende wandeling in het onbekende Dorfer Öd.

Gerelateerd

Delen

Waardering
41799
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *