Wandelroutes in heel IJsland

Met de toeristische spotlights op IJsland gericht neemt de hoeveelheid publicaties enorm toe. Naast de standaard werken zoals de Dominicus IJsland, inmiddels alweer de achttiende druk, verschijnen er meer gidsen die specifiek op wandelen gericht zijn.

Lange en korte wandelingen
Onder mijn collega-gidsen is met name het in 2012 verschenen boek ‘walking and trekking in Iceland’ van auteur en fotograaf Paddy Dillon erg populair. Dit handzame boek, met ruim 340 pagina’s, geeft een uitgebreid overzicht van de mooiste korte én lange wandelingen die je hier op het eiland kunt maken. Zo worden onder andere de wandeling langs Lovers Lane in Reykjavik  en lange trektochten in de meest obscure gebieden die het land kent beschreven. Ook de populairdere wandelingen en trekkings komen natuurlijk aan bod.

Vulkaantosti’s
Afgelopen week moest ik voor een klant een aantal locaties op de bergpas Fimmvörouháls op foto vastleggen. Op deze pas, die gemakkelijk in één dag heen en weer te bewandelen valt vanuit Skógar, kun je de jongste vulkaankraters van IJsland beklimmen. Magni en Móoi zijn net voor de uitbarsting van de Eyjafjallajökul in 2010 ontstaan. Er zit hier nog zoveel warmte in de grond dat je met gemak zelf meegenomen sandwiches kunt omtoveren in een krokante tosti.

Gerelateerd

Delen

Waardering
48738
Stem nu !
Bedankt!
Mislukt !

Reacties (1)

  1. Ik zou lekker wachten op de nieuwe en uiteraard Nederlandstalige standaardwerk van Jolanda Linschooten over bergwandelen op IJsland. Wordt nu hard aan gewerkt, volgend voorjaar beschikbaar in de Dominicus Adventure reeks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *